Οι Φημισμένοι κήποι Keukenhof Gardens της Ολλανδίας

Κόσμος
Οι φημισμένοι κήποι Keukenhof Gardens: Ένας μικρός παράδεισος,η μάλλον ένα μεγάλος παράδεισος καθώς βρίσκεται στη λίστα με τους μεγαλύτερους κήπου του κόσμου.Γνωστοί και ως οι ο “Κήπος  τηςΕυρώπης” είναι ένας κήπος που περιλαμβάνει πάνω από 7 εκατομμύρια λουλούδια και με περισσότερα από 800 είδη τουλίπας σε μια τεράστια έκταση 32 εκταρίων (79 στρέμματα). Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Keukenhof, στο πάρκο φυτεύονται περίπου 7 εκατομμύρια βολβοί λουλουδιών κάθε χρόνο σε μια πολύ μεγάλη έκταση. Όταν ανθίζουν το φαινόμενο είναι πραγματικά μοναδικό και παραμυθένιο.  Πάνω από 700.000 άνθρωποι τον επισκέπτονται όλο το χρόνο και θαυμάζουντουςεκατομμύρια ανθισμένους νάρκισσους, υάκινθους καθώς και τις τουλίπες του.

Ο κήπος είναι ανοιχτός για το κοινό από τα μέσα Μαρτίου έως τα μέσα Μαΐου.

Ο κήπος ιδρύθηκε το 1949 από τον τότε δήμαρχο του Lisse. Η ιδέα ήταν να παρουσιάσει μια έκθεση λουλουδιών, όπου οι καλλιεργητές από όλη την Ολλανδία και την Ευρώπη θα μπορούσαν να αναδείξουν τα άνθη τους, και να βοηθήσει την ολλανδική βιομηχανία εξαγωγής (η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας στον κόσμο των λουλουδιών).

Στην πορεία φυσικά οι κήποι έχουν εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο που προσελκύει πολλούς χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 66 χρόνων το Keukenhof έχει εξελιχθεί σε ένα παγκοσμίως γνωστό αξιοθέατο. Η αρχική ιδέα ήταν να παρουσιάζεται κάθε χρόνο μια έκθεση λουλουδιών, όπου οι καλλιεργητές από όλη την Ολλανδία και την Ευρώπη θα μπορούσαν να αναδείξουν τα υβρίδια τους και μέσω αυτού να βοηθηθεί και η ολλανδική εξαγωγική βιομηχανία, καθώς η Ολλανδία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας των λουλουδιών στον κόσμο.

Είναι ανοιχτό 1 φορά τον χρόνο από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Μαΐου. Απο την άλλη το Κάστρο του Keukenhof και ο περιβάλλον χώρος του, που βρίσκοναται στον κήπο, είναι ανοιχτό όλο το χρόνο και χρησιμοποιούνται συχνά για τα φεστιβάλ, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, συναυλίες κλπ.

Keukenhof βρίσκεται στη Νότια Ολλανδία, στο Lisse, μια μικρή πόλη ανάμεσα στο Άμστερνταμ και τη Χάγη.
ΠΗΓΗ: amsterdam-sights.blogspot.com
3Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *