Ιωάννης Παππάς: Μόνιμη μετεγκατάσταση του κτηματολογίου Ρόδου

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Ιωάννης
Παππάς: Μόνιμη μετεγκατάσταση του κτηματολογίου Ρόδου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος ΚωνσταντίνοςΤσιάρας, συνοδευόμενος από τον ΒουλευτήΔωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, περιόδευσε στο χώρο του Κτηματολογίου, στο Δικαστικό Μέγαρο , στο Παλιό Νοσοκομείο, καθώς και στο χώρο που παραχωρεί ο Δήμος Ρόδου για την μετεγκατάσταση της υπηρεσίαςτου Κτηματολογίου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε στο Δημαρχείο Ρόδου, έδωσαν το παρών ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης κύριος Πάνος Αλεξανδρής, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κύριος ΓιώργοςΧατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ρόδου κύριος ΑντώνηςΚαμπουράκης οι συνάδελφοι βουλευτές, στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης , οι αντιδήμαρχοι κύριοςΣτράτος Καρίκης και κύριος Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κύριοςΒασίλης Περίδης και οι εκπρόσωποι των αρμόδιωνυπηρεσιών του νησιού.

Στην τοποθέτηση του ο Βουλευτής ΔωδεκανήσουΙωάννης Παππάς, ανέφερε την ανάγκη για μόνιμημετεγκατάσταση του κτηματολογίου το ταχύτεροδυνατό, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του και ζήτησε επιπλέον από τον Υπουργό να ξεκινήσουν άμεσαοι διαδικασίες για την πρόσληψη 3 μηχανικών που θα στελεχώσουν το τεχνικό τμήμα. Επίσης τόνισε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα στέγασης του δικαστικού μεγάρου στο χώρο του παλιού νοσοκομείου.

Έπειτα από πολύωρη συζήτηση, αποφασίστηκε η οριστική λύση της μόνιμης μετεγκατάστασης στον χώροτου παλιού Νοσοκομείου Ρόδου, σε κτίριο το οποίοπαραχωρείται από το Δήμο Ρόδου.

Η μετεγκατάσταση στο νεοδιαμορφωθέν και σύγχρονο χώρο του παλιού νοσοκομείου θα πραγματοποιηθείσταδιακά, ταυτόχρονα με την απογραφή του αρχείου.

Συνεπώς, χρονικά σύμφωνα με τον προγραμματισμό, σε ένα μήνα περίπου θα γίνει η μεταφορά των τόμων και του Υποθηκοφυλακείου Χάλκης και Τήλου και θα λειτουργεί το 30% των υπηρεσιών του κτηματολογίουενώ σε 3 περίπου μήνες θα έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά και η λειτουργία του στο νέο μόνιμο χώρο. Το κτίριο που στεγάζεται σήμερα το κτηματολόγιο θα επισκευασθεί και θα αποφασιστεί από το Υπουργείο η χρήση του.

Ο κ. Παππάς ευχαρίστησε τον Υπουργό, τον Γενικό Γραμματέα, τον Δήμαρχο και τον Περιφερειάρχη για τη συμβολή τους σε ότι αφορά το ζήτημα του Κτηματολογίου και επανέλαβε την ανάγκη επίσπευσηςτων διαδικασιών προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, αφού όλες οι συναλλαγές που αφορούν τα ακίνητα της Ρόδου και των μικρών νησιών είναιάρρηκτα συνδεδεμένες με την λειτουργία της υπηρεσίαςτου Κτηματολογίου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *