ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ – ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ

Παρέμβαση του Χ. Κόκκινου στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου

Με αφορμή την έναρξη της δύσκολης τουριστικής περιόδου λόγω των επιπτώσεων του covid/19 , την συνεχιζόμενη αθρόα προσέλευση παράτυπων μεταναστών και τις εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) στην Κω και Λέρο , ο Χαράλαμπος Κόκκινος Περιφερειακός Σύμβουλος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ” μετέβη στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολίτης και Ασύλου.

Ο  κ.Κόκκινος παρέδωσε έγγραφο  στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ.Γεωργιάδη (το οποίο απευθύνεται στο σύνολο της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου δηλ. στον υπουργό κ.Μηταράκη και στην υφυπουργό κα Βούλτεψη) κατέθεσε προτάσεις και επισήμανε τα παρακάτω :

1) Ξεκίνησε μια δύσκολη τουριστική περίοδο και δεν πρέπει το μεταναστευτικό να προστεθεί  στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νότιο Αιγαίο στην διαφύλαξη και ανάδειξη του τουριστικού του προϊόντος και την προσελκύσει επισκεπτών !

2) Η Τουρκία αθετεί συχνά τις συμφωνίες στη διαχείριση του μεταναστευτικού και είναι χώρα ανταγωνιστική για την Ελλάδα  στο τουριστικό πεδίο. Δυσφήμηση για τη χώρα μας ισοδυναμεί με τουριστική ενδυνάμωση της Τουρκίας.

3) Συνεχίζεται -αθρόα- η παράτυπη μετανάστευση στα νησιά του Αιγαίου.

4) Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.)Μεταναστών σε Κω και Λέρο.

Ζήτησε τα παρακάτω:

-Να προστατεύσει η πολιτεία το Νότιο Αιγαίο από τις συνέπειες της παράτυπης  μετανάστευσης. Οι νησιώτες μας , όλα τα χρόνια που αντιμετωπίζουμε το ζήτημα ,πρόσφεραν πολλά. Σε καμία των περιπτώσεων δεν πρέπει να δυσφημιστεί η περιοχή μας  στην δύσκολη , αβέβαιη και κρίσιμη τουριστική περίοδο που εισερχόμαστε λόγω του μεταναστευτικού! Τα προβλήματα της πανδημίας covid/19 μας…”φτάνουν”!

-Να ολοκληρωθούν άμεσα  οι εργασίες στα Κέντρα Υποδοχής και Φιλοξενίας Λέρου και Κώ. Να λειτουργήσουν στην πράξη ως “κλειστές δομές” και να μην φιλοξενήσουν αριθμό  μεταναστών πάνω από την προβλεπόμενη δυνατότητα τους.

-Να αυξηθούν οι περιπολίες του Λιμενικού και να ενισχυθούν οι αστυνομικές δυνάμεις τις περιοχή μας και για το μεταναστευτικό αλλά και για τις υπηρεσίες  ασφαλείας των πολιτών που προσφέρονται στα νησιά μας το διάστημα που λόγω προσέλευσης τουριστών , ο πληθυσμός τους- και κατά συνέπεια οι ανάγκες ασφαλείας-  μεγαλώνουν.

Τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου είναι η πύλη εισόδου της Ε.Ε. και όχι “αποθήκες ψυχών”. Οι ακρίτες κάτοικοί τους είναι άνθρωποι φιλόξενοι και απέδειξαν ότι  υπηρετούν πιστά τα ανθρωπιστικά ιδεώδη , η πολιτεία – στην προσπάθεια “νοικοκυρέματος” και αντιμετώπισης του παγκόσμιου ζητήματος του μεταναστευτικού πρέπει να λειτουργήσει με προνοητικότητα, αποφασιστικότητα  , μεθοδικά και οργανωμένα. Το απέδειξε πριν λίγους μήνες στον Έβρο .Υπάρχει πολιτική βούληση, να εκτιμηθούν σωστά οι προτάσεις και οι καταστάσεις και να υλοποιηθούν άμεσα οι σχεδιασμοί!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού << ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ >> – Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Ρόδου – Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.ΠΕ 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *