ΔΟΠΑΡ – “ΜΑΓΙΚΗ – ΠΟΛΙΣ” Η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου τραγούδησε στην οροφή του Διοικητηρίου

Ελλάδα Ρόδος


Με την αισιοδοξία πως οι πιο δύσκολες περίοδοι της
πανδημίας ανήκουν οριστικά στο παρελθόν κι ότι τα καλύτερα έρχονται, η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου  (https://www.facebook.com/rodos.mixedchoir), με μαέστρο τον κ. Μιχάλη Καλαεντζή, που λειτουργεί στο πλαίσιο του ΔΟΠΑΡ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου), από το 1962, έκανε την επανεμφάνισή της αμέσως μετά την άρση των μεγάλων περιορισμών.

Μάλιστα, συμπτωματικά (;) η επανεμφάνιση έγινε την 29η Μαΐου, ημερομηνία κατά την οποία το 1453 «Εάλω η Πόλις», ώστε να παρουσιαστεί η «Μαγική Πόλις».Συμπτωματικός, επίσης, ήταν ο παραλληλισμός, με τα αλλοτινά γεγονότα, να τραγουδήσει πλάι στον Ι.Ν.Ευαγγελισμού, στην οροφή του κτιρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Διοικητήριο, δίνοντας ένα μουσικό«αντίδωρο» στον κόσμο. Ένα κτίριο-κόσμημα της Ρόδου, όπου το 1947 γράφτηκε ιστορία για την ωραία,  «μαγική» μας πόλη, αλλά και όλα τα Δωδεκάνησα.

Την καλλιτεχνική (και όχι μόνο) επιμέλεια του εγχειρήματος είχε ο κ. Μιχάλης Καλαεντζής, ενώ έλαβαν μέρος 34 χορωδοί. Η φωτογράφιση και οι λήψεις με drone ήταν αφιλοκερδής προσφορά του κ. Σπύρου Τσαμπικάκη (http://stphoto.gr/). Η «Μαγική Πόλις», σε στίχους και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, πρωτοακούστηκε το 1954, από τη Ζωή Μάγγου, στηνομώνυμη, πρώτη κινηματογραφική ταινία του Νίκου Κούνδουρου.

Ο μαέστρος και οι χορωδοί ευχαριστούν θερμά τον ΔΟΠΑΡ και ιδίως τον πρόεδρό του και αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Αλέξανδρο Κολιάδη, όπως και όλο το προσωπικό του Οργανισμού για την καλή συνεργασία και υποστήριξη. Ευχαριστούν, επίσης, για την παροχή διευκολύνσεων τη διοίκηση και το προσωπικό τηςΠεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ιδίως τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου.

Για την παραγωγή του βίντεο έλαβαν μέρος αλφαβητικά:

Μαίρη Αϊβάζη, Πόπη Αργύρη, Γιάννης Δαδήρας, Τσαμπίκα Ζάγορα, Μαίρη Θυμιανού, Ράνια Ιωάννου, Παρασκευή Γερασίμου-Καλλιγά, Ευαγγελία Καραγιάννη, Κατερίνα Κορρέ, Μαρίνα Ρουμπέτη, Αποστόλης Κουμούλης, Ξένια Κουντούρη, ΚυρνήςΓιώργος, Άννα Λαμπράκη-Κρητικού, Ελένη Μακέστα, Σέβα Μαργαρίτη, Ντέπη Μιχαηλίδη, ΦερενίκηΜιχαηλίδη, Κλειώ Μόρτζου, Μαρία Μπάκα, Ιωάννα Μπόνη, Γεωργία Νεοχωρίδου, Τζών Ουίλσον, Μαρία Παπανδρέου, Ελευθερία Παπανικόλα, Ειρήνη Πονίρη, Κάλλιστος Ροδίτης, Νεκταρία Σιδέρη, Ειρήνη Σταύρου, Διαμαντής Σωτηράκης, Ανδριάνα Τζόγια, Χαριτωμένη Φωτάρα, Μαρία Χατζηγιακουμή, Δώρα Χιονάκη.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της πανδημίας η Μικτή Χορωδία δεν παροπλίστηκε, αλλά αποδείχθηκε «παντός καιρού». Υπερπηδώντας τα εμπόδια κι έχοντας άριστη σχέση με τις νέες τεχνολογίες, τα μέλη της συνέχισαν να κάνουν αυτό που αγαπούν, να τραγουδούν με την ψυχή τους, για την ψυχή τους και τον κόσμο! Έτσι, οι περσινέςδιαδικτυακές δράσεις και οι ζωντανές εμφανίσεις τουςήταν οι εξής:

17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 – Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΕΨΑΛΛΑΝ ΤΑ ΕΓΚΩΜΙΑ

Εγκώμια Επιταφίου Θρήνου 

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020:

ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΜΙΚΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ

Μικτή Χορωδία εναντίονκορωνοϊού: Με την Ελλάδα καραβοκύρη 

30 ΜΑΪΟΥ 2020:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τραγουδάμε ασφαλώς … τα τραγούδια αλλιώς! Α΄ μέρος

21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020 – ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ:

Η ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΣΤΟ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

1) Σεικίλου Σκόλιον (το αρχαιότερο πλήρως σωζόμενο τραγούδι)

2) Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020:

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Τραγουδάμε ασφαλώς … τα τραγούδια αλλιώς! Β΄ μέρος

21 ΚΑΙ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΡΗΝΗΣ:

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΣΤΟ “ΡΟΔΟΝ”

Τραγουδάμε για την Ειρήνη (ήταν οι μόνες εκδηλώσεις με παρουσία κοινού)

Από την Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου ανακοινώνεται ότι δέχεται νέα μέλη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Έδρα της είναι η αίθουσα των δημοτικών χορωδιών, πίσω από το δημαρχείο. Πληροφορίες: διευθυντής χορωδίας, κ. Μιχάλης Καλαεντζής, τηλ. 6945.29.29.65. Ο μαέστρος είναι μουσικός, διπλωματούχος Σύνθεσης, Βιολιού και Βιόλας και πτυχιούχος παιδαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Είναι, επίσης, διευθυντής α) της Παιδικής Χορωδίας Amabile, που λειτουργεί στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου (https://www.facebook.com/amabile.rodoschoir/) και β) της Χορωδίας Ευρωπαϊκής Μουσικής, του ΜουσικούΣχολείου Ρόδου.

Η τέχνη δεν είναι προνόμιο λίγων, είναι αναγκαιότητα όλων!

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *