Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας …….αλλά η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου στην αδράνεια ή στην… “φωτογραφία”!

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Τζιτζικωστας σε πρόσφατη ομιλία του στο Δ.Σ. του ΕΒΕΘ προανήγγειλε νέα προγράμματα ενίσχυσης των ΜΜΕ της περιοχής του με μη επιστρεπτεο κεφάλαιο κίνησης !
Είναι προγράμματα που ενισχύουν την οικονομική ρευστότητα στις επιχειρήσεις και διασφαλίζουν θέσεις εργασίας, ιδιαίτερα στις δύσκολες  ημέρες μας που βιώνουν  τις οικονομικες συνέπειες του covid-19.
Τα χρήματα αυτά θα τα αναζητηθούν από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Αυτή την πρόταση είχαμε καταθέσει  προ διμήνου στον Περιφερειάρχη  Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο …..αλλά   εμείς εισπραξαμε ως απάντηση  ύβρεις …και η κοινωνία μας αδιαφορία  και αδράνεια και  πολλές ανούσιες φωτογραφήσεις για αυτοπροβολή  στελεχών της Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου!

Με δεδομένα ότι:
– Το αντίστοιχο  πρόγραμμα “ΝΗΣΙδΑ” της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  δεν ικανοποίησε δύο (2) στις τρεις (3)  επιχειρήσεις που αιτήθηκαν  χρηματοδότηση!!!

-Η -ουσιαστική- τουριστική περίοδος στα νησιά μας μετατέθηκε για τον Ιούλιο και έχουν “χαθεί” ο Μάιος και ο Ιούνιος και η αβεβαιότητα παραμένει!

– Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποφέρουν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας που δυστυχώς έχουν επεκταθεί σε μεγάλο βαθμό στην πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

-Η ανεργία έχει επικίνδυνες ανοδικές τάσεις  και τα ” λουκέτα ” αυξάνονται καθημερινά  στην αγορά .

-Την ώρα που κυβέρνηση αξιοποιεί πολλά  χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμενου να μην “ισοπεδωθεί” η Ελληνική κοινωνία….

Καλούμε

την Περιφερειακή αρχή Νοτίου Αιγαίου να ενεργοποιηθεί και να δείξει κοινωνική ευαισθησία στην πράξη δημιουργώντας νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ των νησιών μας  με χρήματα που υπάρχουν -αρκετά- στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 !
Είναι βέβαιο  ότι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι της  Π.Ν.Α. θα είναι περισσότερο χρήσιμο να  τους διαθέσει στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών  και όχι:

-σε  αναποτελεσματικές “απευθείας αναθεσεις” …. σε ανέκδοτο περιοδικό … και  σε φιέστες  και”πανηγύρια”

– σε  προβληματικές και κοστοβόρες και αποτυχημένες   μεθόδους εξόντωσης πολιτικών της αντιπάλων

Στα ταμεία της Π.Ν.Α. υπάρχει μόνο  δημόσιο χρήμα που προέρχεται από το υστέρημα  του Έλληνα φορολογούμενου  ….και όχι από “θαλασσοδάνεια” της τράπεζας Δωδεκανήσου ή χορηγίες “φίλων”!!!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ
ΑΙΓΑΙΟΥ”- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.  Ρόδου-Αντιπροεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π. Ε.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *