Πρωταγωνιστής ο ΑΣΙΑΘΡ στην κατάταξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κατέλαβε την δεύτερη θέση

Δωδεκάνησα

Η Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ), διοργάνωσε το Σάββατο 9 Φεβρουάριου 2019, την Απονομή της Ετήσιας Γενικής Κατάταξης (Ranking List) ΕΑΘ 2018 όλων των περιοχών της Ελλάδος. Η τελετή φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπου παρευρέθηκαν πολλοί ιστιοπλόοι από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Απονεμήθηκαν έπαθλα στους νικητές των κατατάξεων από όλη την Ελλάδα.

Στα επίσημα στατιστικά που εξέδωσε η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία – Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας, ο ΑΣΙΑΘΡ κατέλαβε την 2η θέση πανελληνίως στην αγωνιστική δραστηριότητα μεταξύ 60 ιστιοπλοϊκών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα.

Επίσης, για μια ακόμη χρονιά, σκάφη της δύναμης του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου, κράτησαν την παράδοση των τελευταίων ετών και κατέκτησαν πρωτιές αλλά και υψηλές θέσεις. Τα σκάφη συμμετείχαν στην περιοχή των Νήσων Αιγαίου (μαζί με τους ιστιοπλοϊκούς ομίλους (Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου, Σύρου Τήνου), στην κατηγορία ORC και επιβεβαίωσαν το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο των κυβερνητών αλλά και των πληρωμάτων.

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση, από τον ΑΣΙΑΘΡ βραβεύτηκαν τα σκάφη DAS BOOT με κυβερνήτη τους Δημήτρη και Σταμάτη Σταματά (1η θέση), ΜΟΥΣΜΟΥΛΟ με κυβερνήτη τον Νίκο Κουμνάκη (2η θέση) και ESTELLA με κυβερνήτη τον Σωτήρη Κατσαρά (3η θέση).

Επισημαίνεται ότι και στις επόμενες θέσεις της κατάταξης, σκάφη της δύναμης του ΑΣΙΑΘΡ ακολούθησαν αποδεικνύοντας την κυριαρχία του Συλλόγου στην περιοχή των Νησιών Αιγαίου. Συνολικά 8 σκάφη του ΑΣΙΑΘ Ρόδου βρίσκονται στις 10 πρώτες θέσεις της κατάταξης στην κατηγορία αυτή.

5Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *