Μίκα Ιατρίδη: «Την ενίσχυση των νησιών μας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία πρότεινα στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Μίκα
Ιατρίδη: «Την ενίσχυση των νησιών μας με νέα χρηματοδοτικά εργαλεία πρότεινα στη συνάντησή μου με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη».

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη είχε η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, στην οποία συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Μανώλης Κουτουλάκης.

Η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. συζήτησε με τον Υπουργό Ναυτιλίας την προώθηση νέωνχρηματοδοτικών εργαλείων, στο πλαίσιο του Νόμου4770, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης έργων στα νησιά, μεταξύ αυτών, την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων, αλλά και λοιπών έργων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Η βουλευτής Δωδεκανήσου έθεσε και το ζήτημα του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις και τους κατοίκους, για το οποίο ο αρμόδιος Υπουργός ενημέρωσε ότι τα ποσά θα καταβληθούν σύντομα από το Υπουργείο.

Στη συνέχεια, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ακτοπλοϊκή συγκοινωνία, η οποία, με δεδομένο και τις επιπτώσεις της πανδημίας, κινείται σε πολύ καλό επίπεδο, τόσο σε σχέση με τη σύνδεση με τον Πειραιά, όσο και σε σχέση με την ενδονησιακή επικοινωνία. Στο πλαίσιο αυτό, τέθηκε και το αίτημα για την ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών Κάσου και Καρπάθου, αλλά και τη συνολική ενίσχυση της ποιότητας των μεταφορών, με αντίστοιχες προσαρμογές στη συμβάσεις ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας. Τέλος, στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα Σένγκενκαι οι διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο για την κάλυψη των προδιαγραφών που απαιτούνται.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η ΜίκαΙατρίδη σημείωσε τα εξής:

«Όπως πάντα, είχα μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη. Νησιώτης και ο ίδιος, γνωρίζει τις καταστάσεις και ανταποκρίνεται στα αιτήματα που θέτουμε για τα νησιά μας.

Μαζί και το Γενικό Γραμματέα, Μανώλη Κουτουλάκη, συζητήσαμε και για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, τα οποία θα δώσουν νέα πνοή στα νησιά μας και θα εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξή τους.

Με σχέδιο, όραμα και συνεργασία συνεχίζουμε για την καλυτέρευση της ζωής όλων μας».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *