Μ. Γλυνός: Ο κύριος Χατζημάρκος έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και τα προβλήματα της

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Ο κύριος  
Χατζημάρκος έχει πάρει διαζύγιο από την κοινωνία και τα προβλήματα της

Στο «πορτοκαλί» του επιδημιολογικού χάρτη έχουν ενταχθεί όπως ήδη ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ.ΝίκοςΧαρδαλιάς, η Ρόδος, η Κως  και η Λέρος, ενώ στο «κίτρινο» είναι οι Λειψοί και οι Κάλυμνος.

Επίσης στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται η Σίφνος η Σέριφος, η Μήλος και η Αντίπαρος.

Eπιπλέον η  Μύκονος, παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής επιτήρησης και διερεύνησης, με πρόσθετα περιοριστικά μέτρα έως και το πρωί της Δευτέρας 26 Iουλίου , ενώ η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί τα επόμενα 24ωρα. Ήδη  οι επιχειρηματίες εκεί, μετρούν ζημιές αφού ήδη από την ώρα που  ανακοινώθηκαν τα πρώτα μέτρα το νησί άρχισε να αδειάζει από τουρίστες. Η σιωπή της περιφερειακής αρχής για το πλήγμα στον τουρισμό της Μυκόνου είναι εκκωφαντική.

Mε βάση αυτά τα δεδομένα, θα περίμενε κανείς όχι μόνο συζήτηση  του σοβαρότατου θέματος που καίει τα νησιά μας  στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και λήψη απόφασης.

Θυμίζουμε πως για την υγειονομική κρίση και την επιτακτική ανάγκη συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο,  έκανε τοποθέτηση το μέλος της παρατάξεως και Περιφερειακή Σύμβουλος διακεκριμένη γιατρός κ. ΕιρήνηΚαββάδα.Παρόλα αυτά φωνή βοώντος μέσα στο κλίμα μίσους τοξικότητας και διχασμού, που σπέρνει ο Περιφερειάρχης και οι σύμβουλοι του εναντίον του επικεφαλής και όλων των μελών της παράταξης μας. Δεν  ίδρωσε δηλαδή το αυτί κανενός.

Αντιθέτως το Περιφερειακό Συμβούλιο ασχολήθηκε επί δύο ώρες με  τη στοχοποίησητου  κ.Νίκου Κανταρζή, που μάχεται και για το θέμα που αφορά την παραχώρηση του ακινήτου του Ναυτικού Ομίλου Κω στον Δήμο.

Όμως μαζί με τον κ.Κανταρζή τιμωρείται ένα ολόκληρο νησί αφού η περιφερειακή αρχή,αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα της παραχώρησης του ΝΟΚ προς συζήτηση ώστε να στηριχθεί το αίτημα των τοπικών φορέων της Κω.

Η θέση του επικεφαλής της παρατάξεως κ. Μανώλη Γλυνού ήταν σαφής και ξεκάθαρη αφού υπογράμμισε πως στηρίζει κάθε συνάδελφο περιφερειακό σύμβουλο που έχει την αγωνία να προωθήσει θέματα που αφορούν τα νησιά .

Έχουμε να κάνουμε με την πλήρη απαξίωση, του Περιφερειακού Συμβουλίου, δηλαδή του ανώτατου οργάνου στο Νότιο Αιγαίο πουεκπροσωπεί χιλιάδες πολίτες οι οποίοι εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης ζουν σε συνθήκες αγωνίας.Το Περιφερειακό Συμβούλιο υποβαθμίζεται με την αλαζονεία της περιφερειακής αρχής και την πλήρη αδιαφορία της για τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και την εικονική πραγματικότητα μέσα στην οποία ζει.

Η Περιφερειακή αρχή ,έχοντας πάρει οριστικό διαζύγιο από την κοινωνία ,τους προβληματισμούς και την αγωνία των πολιτών,το μόνο που ξέρει να κάνει καλά, είναι όχι μόνο να ωραιοποιεί την κατάσταση και   να διαγράφει τα τραγικά της λάθη αλλά  να συκοφαντεί να υβρίζει και να λασπολογεί, όποιον έχει σοβαρή και τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη και πρόταση.

Σε αυτό τη σιγοντάρει το διαβόητο  Γραφείο Τύπου της,  το οποίο με τις ανακοινώσεις του με το εθνόσημο ΡΥΠΑΙΝΕΙ, διχάζει και δηλητηριάζει την κοινωνία αντί να την ενημερώνει.

Η  κατάταξη αλλά  και τα στοιχεία που καθημερινά ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ για τις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου,  Κω και Καλύμνου είναι άκρως  ανησυχητικά, αφού δείχνουν πως τα κρούσματα του κορονοϊούδιαρκώς αυξάνονται.

Η υγειονομική κρίση έχει πάρει διαστάσεις και  αν τα  κρούσματα  συνεχίσουν να αυξάνονται, είναι θέμα χρόνου όχι  να απειλήσει, αλλά να  πλήξει καίρια  τον τουρισμό από τον οποίο είναι άμεσα εξαρτημένη η τοπική οικονομία.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία των νησιών είναι γεμάτα με τουρίστες και οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό, ανησυχούν σφόδρα καθώς ουδεμία ενημέρωση έχουν για αυτά που θα προκύψουν.

Μέσα σε όλη αυτή την πρωτοφανή κρίση  η περιφερειακή αρχή σφυρίζει αδιάφορα περιχαρακωμένη στην εικονική της πραγματικότητα.

Γνωρίζει μεν, αλλά αδιαφορεί για την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που θα τινάξει στον αέρα τον τουρισμό και θα διαλύσει την τοπική οικονομία, γιατί την απασχολεί μόνο η πολιτική της διάσωση, η εξόντωση όσων  έχει εντάξει στη «μαύρη λίστα» των πολιτικών της αντιπάλων και η επικράτηση των θέσεων της έστω και αν έχουν ολέθρια αποτελέσματα.

Ο τουρισμός και η υγεία είναι πολύ σοβαρά θέματα για να αντιμετωπίζονται με τέτοιο επικίνδυνο τρόπο και κυρίως με αδιαφορία.

Ας  αφυπνιστούν επιτέλους διαφορετικά, ο χειμώνας θα είναι μαύρος και οι ζημιές σε δυσθεώρητα ύψη για την τοπική οικονομία.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *