Χ. Κόκκινος: “Η 47η επέτειος της Δημοκρατίας εκπέμπει το μήνυμα για αρραγη εθνικη ενότητα και περιφρούρηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εθνικών μας δικαίων “

Ελλάδα Δωδεκάνησα

“Η 47η επέτειος της Δημοκρατίας εκπέμπει το μήνυμα για αρραγη εθνικη ενότητα και περιφρούρηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εθνικών μας δικαίων ”

Συμπληρώνουνται 47 Χρόνια από την ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας της χώρας μας. Η 24 Ιουλίου 1974 είναι η ημέρα που επιστρέφει στην χώρα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, δημιουργεί κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας  με στόχο να επανέλθει η πραγματική δημοκρατία και η ηρεμία  στον τόπο μας και να αντιμετωπιστουν οι πληγές της Κυπριακής τραγωδίας που ζούσε την επέλαση του Τουρκικού “Αττίλα “.
Το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή επέτειος είναι η επιτακτική ανάγκη για αρραγη εθνική ενότητα και περιφρούρηση της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των εθνικών μας δικαίων.
Στις δύσκολες ώρες που περνά σήμερα ο τόπο μας λόγω των οικονομικών και υγειονομικών συνεπειών της πανδημίας, οφείλουμε να αντισταθούμε με πάθος στις πολιτικές του λαϊκισμού και σε αλαζονικες και αυταρχικες συμπεριφορές . Είναι επιτακτική ανάγκη να δυναμώσουμε τις προσπάθειες μας για να διαφυλαξουμε την κοινωνική δικαιοσύνη και τους “πυλώνες ” του κοινωνικού κράτος.
Στην Ελλάδα, στον τόπο που “γεννήθηκε” η Δημοκρατία , θελουμε και πρέπει να ζούμε με Ελευθερία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Εθνική Ανεξαρτησία.
Οφείλουμε να προασπιζουμε καθημερινά τις δημοκρατικές διαδικασίες και τα εθνικά μας δίκαια  ιδιαίτερα όταν:

-παραμένει άλυτο το Κυπριακό και ο Τούρκος εισβολέας “μολύνει” επί 47 έτη τα εδάφη της μαρτυρικής μεγάλονήσου.

– η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία και τις  διεθνείς συνθήκες.

– η Ελληνική μειονότητα στην Β. Ηπειρο, στην Κωνσταντινούπολη, στην Ιμβρο, στην Τενεδο συρρικνώνεται λόγω της καταπάτησης των δικαιωμάτων της

– η περιβόητη “συμφωνία των Πρεσπων παραβιάζεται διαρκώς” από τους Σκοπιανούς που σφετεριζονται τα σύμβολα και  το όνομα της Μακεδονίας.

Οικοδομούμε το παρόν και το μέλλον της χώρας μας με συνεχείς αγώνες για ποιοτική δημοκρατία, διδασκομενοι από τα λάθη μας και την ιστορία μας και με σεβασμο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για δημοκρατικη και ελεύθερη Ελλάδα.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *