ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ελλάδα Δωδεκάνησα

“ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ         Ρόδος 26. 7.21

Το  “άδειασμα” Ευστρατίου , η αλήθεια για την περιοχή ” Ψαλίδι” και  οι άδειες χωροθέτησης σε “κουμπάρες” για οχλούσες βιομηχανικές μονάδες  από  την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου”

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής Ν. Αιγαίου να μετατοπισει τις ευθύνες της για τις άδειες χωροθέτησης  σε  οχλούσες βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ στην περιοχή Αφαντου-Ψινθου-Καλυθιων Νήσου Ρόδου.
Από τη μια η λαϊκή οργή των χιλιάδων κατοίκων  και από την άλλη οι αποκαλύψεις και η πολιτική πίεση που ασκείται στο Περιφερειάρχη κ. Χατζημάρκο οδηγεί σε σύγχυση, άτακτη οπισθοχώρηση και “άδειασμα” του Χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανησου κ. Ευστρατίου όπως έγινε  στην εισήγηση του για την περιοχή” Ψαλίδι ” στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου Ν. Αιγαίου !
Ο κ. Ευστρατίου ανέλαβε τη “βρώμικη δουλειά ”  με λαϊκισμό και κρύβοντας την αλήθεια να εμφανίσει σε συνεντεύξεις και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακου Συμβουλίου ότι :
α) οι υπάλληλοι υπέγραψαν τις άδειες Χωροθετησης σε βιομηχανικές μονάδες-ΑΕΚΚ  στη Ρόδο που θα λειτουργήσουν σε βάρος της υγείας των πολιτών και του περιβάλλοντος και η πολιτική ηγεσια της Π. Ν. Α. απλώς… προεδρεύει!

β) ότι η κατάργηση του καταφυγιου άγριας ζωής στην περιοχή” Ψαλίδι” Καλλιθέας και Αφαντου  τον Αύγουστο του 2009( από τον υπογράφοντα το παρόν Δελτίο Τύπου που διατελουσε  τότε Γενικός Γραμματέας της Π. Ν. Α.) δηλαδή πριν δώδεκα (12)χρονια  δίνει… το χώρο για να γίνουν βιομηχανικές μονάδες στην περιοχή….!!!Επιχείρησε ανεπιτυχώς, άδικα και προκλητικά να  εμπλέξει και τον τότε δήμαρχο Καλλιθέας Ρόδου κ. Γιάννη Ιατρίδη!

Η αλήθεια για τα παραπάνω είναι η εξής :

α) Υπάρχει πολιτική ευθύνη που έχει ο κ. Χατζημάρκος, ο κ.Ευστρατιου και η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου. Κανένας υπάλληλος στέλεχος της Π. Ν. Α. ” δεν κάνει του κεφαλιού του.” Με την ηγεσία της Π. Ν. Α. συνεννοουνται και λαμβάνουν εντολές! Ρωτάμε ευθεως τα εξής :
-είναι “σύμπτωση” και ισχύει  ότι χωροθετουν βιομηχανική μονάδα που ετοιμάζεται στην περιοχή χωρίς λαϊκή συναινεση και είναι συμφερόντων κουμπαράς του κ. Χατζημάρκου και μητέρα στενού συνεργάτη του ?
-Ο κ. Ευστρατίου είναι το ίδιο πρόσωπο ή… απλή” συνωνυμία ” στην ανάρτηση στο Διαύγεια ” 96ΗΣ7ΛΞ-0ΝΛ με ημερομηνία 22.10 19 που βεβαιώνει χωροθέτηση ΑΕΚΚ?
Μήπως μετά ” βόλευε”  οι υπαλλήλοι  της Π.Ν.Α. να υπογράφουν χωροθέτηση ΑΕΚΚ για να” ποιει  τη νησσα” η ηγεσία της Π. Ν. Α.

β) Ο αποχαρακτηρισμός μιας περιοχής που είχε πάψει προ πολλού και πριν την λήψη της απόφασης του υπογράφοντας το Δελτίο Τύπου τον Αύγουστο του  2009 να αποτελεί “καταφύγιο άγριας ζωής”, δεν αποτελεί άδεια για να δημιουργηθούν ΑΕΚΚ και μονάδες οχλούσες για το περιβάλλον και τους κατοίκους! Οι “λαϊκιστές”που επικαλούνται την συγκεκριμένη απόφαση να διαβάσουν και να ενημερώσουν για ολόκληρο το ΦΕΚ -Αριθμο Φύλλου  1895  στις 4.9.2009. Αναφέρει δεκατρείς (13)  των λογους  και εισηγήσεις  που οδήγησαν στην απόφαση για το” Ψαλίδι “. Μεταξύ αυτών :
-Την σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου τμήματος και του Δ/ντη Δασών Δωδεκανήσου.
-την εισήγηση της Δασοπονου της Δ/νσης Δασών Δωδεκανησου.
–Τη νομολογία που ίσχυε  για τα “καταφύγια άγριας ζωης”και το γεγονός ότι σύμφωνα με το νόμο 2637/1998 δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις να διατηρηθεί στο” Ψαλίδι ”
-Εντός καταφυγιου  υπήρχαν στρατιωτικές μονάδες και πεδίο βολής.
-Υπήρξε οικιστική ανάπτυξη και αίτημα του κυνηγετικού Συλλογου Ρόδου για δραστηριότητες των μελών του (όχι για κυνήγι) στο “Ψαλίδι” αντί να μεταβαίνουν στη Νότια Ρόδο!
-Δεν επιβαρύνει η απόφαση  τον κρατικό προϋπολογισμό.
-Υπήρξε κοινωνική συναίνεση και καμία αντίδραση, ένσταση ή προσφυγή από κατοίκους, κοινωνικούς εταίρους και οργανώσεις (Δήμοι περιοχής, οικολογικές
οργανώσεις κτλ).

Είναι αντιληπτό ότι αν η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου δεν λάβει αποφάσεις υπέρ των κατοίκων θα καταγγελεται  ακόμα περισσότερο. Κάθε ημέρα τους εκθέτουν οι πράξεις τους, η πολιτική  τους ανεπάρκεια , η πολιτική για τους “ημετέρους” , οι σπατάλες  με λεφτά του δημοσίου, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός τους!
Τα προβλήματα πιέζουν την κοινωνία μας και αυτοί επιδιώκουν να επιβιώσουν πολιτικά με επικοινωνιακα τεχνάσματα, “χορηγουμενες” αναρτήσεις στο  Facebook και ρίχνοντας λάσπη στους πολιτικούς αντιπάλους….

Σε λίγο όλοι θα αντιληφθούν ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός “….όμως ςμέχρι τότε κάποιοι θα παλέψουμε να μείνει όρθια η κοινωνία μας και να μην “ισοπεδωθουν” τα νησιά μας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *