ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα: η ενίσχυση με προσωπικό του νοσοκομείου Κω»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα: η ενίσχυση με
προσωπικό του νοσοκομείου Κω»

Με μια λεπτομερή και τεκμηριωμένη παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, ζητά την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την επίλυση των προβλημάτων λειτουργίας του νοσοκομείου της
Κω.
«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία προτεραιότητα και καμία άλλη: να ενισχυθεί με προσωπικό το νοσοκομείο, να δημιουργηθεί κλίμα συνεννόησης και συνεργασίας για τη λειτουργία του. Η διοίκηση, οι γιατροί του νοσοκομείου και όλοι οι πολίτες της Κω, είναι στην ίδια πλευρά, δεν χρειάζονται εντάσεις και αντιπαραθέσεις. Προσωπικά δεν βλέπω καμία άλλη προτεραιότητα και είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα σε πρωτοβουλίες ενίσχυσης του νοσοκομείου της
Κω», τονίζει σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας, που ζητά, επίσης, αποσπάσεις ιατρικού προσωπικού στο νοσοκομείο της Κω από άλλες δομές δημόσιας υγείας προκειμένου να καλυφθούν άμεσα οι πιεστικές ανάγκες. Στην παρέμβαση του προς τον Υπουργό Υγείας ο κ. Κόνσολας ζητά:
– Την άμεση κάλυψη θέσεων Παθολόγου, Ακτινολόγου, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου.
– Τη στελέχωση και λειτουργία Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, μια υποδομή που είναι απαραίτητη και για την διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών.

– Την αλλαγή του οργανισμού του νοσοκομείου, που πρέπει να είναι προσαρμοσμένος στις σύγχρονες ανάγκες μετά από διάλογο και συνεννόηση με την ιατρική υπηρεσία και τους νοσοκομειακούς γιατρούς. Ο κ. Κόνσολας επαναφέρει την πρότασή του για τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας (καθώς δεν υπάρχει οργανισμός) με βάση νομοθετική ρύθμιση που έχει ψηφιστεί, η οποία προβλέπει τη δυνατότητα πρόσληψης επικουρικού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού μέχρι τις 31/7/2021, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για δύο έτη και δυνατότητα παράτασης, για τις ανάγκες του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμού.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *