«Πρωτοβουλία και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Καλύμνου»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


«
Πρωτοβουλία και τεκμηριωμένη παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Καλύμνου»

Σε μια πλήρως τεκμηριωμένη παρέμβαση προς το Υπουργείο Οικονομικών για την ανάγκη επαναλειτουργίας της ΔΟΥ Καλύμνου προχώρησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με την οποία καταγράφει και επισημαίνει τα προβλήματα εξυπηρέτησης των φορολογουμένων και των λογιστών-φοροτεχνικών της Καλύμνου.

Για το ζήτημα αυτό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε στενή συνεργασία το προηγούμενο διάστημα με τον Έπαρχο της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου, κ. Μανώλη Μουσελλή και τον Σύλλογο Λογιστών και Φοροτεχνικών Επαρχίας Καλύμνου.

Ο Μάνος Κόνσολας καταγράφει 17 συναλλαγές φυσικών και νομικών προσώπων με τη φορολογική διοίκηση, που δεν μπορούν να διεκπεραιωθούν από το ΓΕΦ Καλύμνου, όπως η οριστική διακοπή εργασιών, η κατάθεση δηλώσεων μεταβίβασης ακινήτων, η διαγραφή δραστηριότητας, η κατάθεση έκτακτων δηλώσεων ΦΠΑ Αλιέων, ο συμψηφισμός οφειλών κ.α.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης των συγκεκριμένων συναλλαγών συνεπάγεται την ανάγκη μετακίνησης των φορολογούμενων πολιτών στην Κω, με ότι αυτό σημαίνει σε έξοδα και απώλεια χρόνου ενώ δυσχεραίνονται και οι συνθήκες εργασίας λογιστών και φοροτεχνικών.

Επισημαίνει ότι η βελτίωση του δείκτη εξυπηρέτησης δεν μπορεί αποδεδειγμένα να προέλθει μέσα από τη λειτουργία του ΓΕΦ, παρά την καλή θέληση των υπαλλήλων.

«Το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να σταθμίσει, με αντικειμενικά κριτήρια και δεδομένα την επαναλειτουργία της ΔΟΥ Καλύμνου έστω και ως ΔΟΥ Β΄ Τάξεως σε αρχικό επίπεδο», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου που ενημέρωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα και τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργο Πιτσιλή.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *