ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μόνο με έγκριση περιβαλλοντικών όρων η χωροθέτηση μονάδων αδρανών υλικών στα Δωδεκάνησα»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «
Μόνο με έγκριση περιβαλλοντικών όρων η χωροθέτηση μονάδων αδρανών υλικών στα Δωδεκάνησα»

Σαφή θέση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τη χωροθέτηση μονάδων αποβλήτων εκσκαφών κατασκευών και κατεδαφίσεων στα νησιά της Δωδεκανήσου, παίρνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ.Μάνος Κόνσολας.

Με παρέμβασή του στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, o κ. Κόνσολας τονίζει ότι η χωροθέτηση και αδειοδότησημονάδων αδρανών υλικών δεν μπορεί να έχει οριζόντια χαρακτηριστικά, που προβλέπει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, ειδικά στα νησιά του Αιγαίου.

Επισημαίνει ότι στα νησιά είναι αυξημένη η ανάγκη για τον έλεγχο δραστηριοτήτων που είτε αλλοιώνουν το φυσικό περιβάλλον είτε προκαλούν όχληση και επιβαρύνουν κατοικημένες περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, προκειμένου να τεθεί ως προϋπόθεση η έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την χωροθέτηση και αδειοδότηση μονάδων αποβλήτων εκσκαφών, κατασκευών και κατεδαφίσεων.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, οι μονάδες  αυτές των αδρανών υλικών θα πρέπει να αδειοδοτούνται με προϋπόθεση την έγκριση περιβαλλοντικών όρων και να χωροθετούνται σε περιοχές που δεν θα προκαλούν όχληση στους κατοίκους και δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *