Χ.Κοκκινος: Αδρανείς στην προέλαση το covid και τώρα “παίζουν το μέλλον των νησιών μας στα ζάρια” με καθυστερημενες και επικοινωνιακου τύπου συσκέψεις

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Αδρανείς  στην προέλαση το covid  και τώρα “παίζουν το μέλλον των νησιών μας στα ζάρια”  με καθυστερημενες και επικοινωνιακου τύπου  συσκέψεις!

Η Περιφερειακή  Αρχή Νοτίου Αιγαίου και ο κ. Χατζημάρκος μάλλον “περί άλλων τυρβαζουν”!
-Στις 19.7.21 με ανακοινωση μας είχαμε ζητήσει εγρήγορση και άμεσες ενέργειες της πολιτείας και των πρωτευθυνων πολιτών των νησιών μας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας. Το lockdown που ανακοινώθηκε στη Μύκονο – εν μέσω τουριστικής περιόδου – αναδεικνυε λάθη, ολιγωρίες και παραλήψεις. Δυστυχώς μέχρι σήμερα αποδείχτηκε  ότι δεν έγινε κάτι  υπεύθυνο και αποτελεσματικό….!
-Στις 29.7.21 ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ενημέρωσης Νοσημάτων  (Ε. C. D. C.)  ανακοίνωνε ότι  δεκατρία(13) νησιά του Νότιου Αιγαίου βρίσκονται στο “πορτοκαλί” και στο  “κόκκινο”  στο χάρτη του covid!

– Στις 30.7.21….. καθυστερημένα συγκαλείται σύσκεψη στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας  Νότιου Αιγαίου  στη Ρόδο παρουσία άνω των τριάντα (30) προσκεκλημενων όπου  με δυσάρεστη έκπληξη  διαβάσαμε στη σχετική ανακοίνωση αντί για ουσιαστικές ενέργειες ….  μόνο διαπιστώσεις, ευχολόγια και παραινέσεις !
-Στα υπόλοιπα νησιά του Ν. Αιγαίου που ταλανιζονται από τον covid  δεν έγινε ούτε… σύσκεψη από τα στελέχη της Περιφερειακή Αρχής εστω για αποτύπωση της κατάστασης!
Με ιδιαίτερο σεβασμό στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, στην αγωνία και τον καθημερινό αγώνα για επιβίωση των νησιωτων μας και στην κοινή προσπάθεια για την  διαφύλαξη της δημόσιας υγείας επισημάνουμε τα εξής:
-Η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου κ. Χατζημάρκος πραγματοποιήθηκε καθυστερημένα. Είχε επικοινωνιακο και όχι ουσιαστικό χαρακτήρα. Πραγματοποιήθηκε μετά την δυσάρεστη ανακοίνωση για τα νησιά μας  του ECDC και πολύ μετά το  πρόσφατο  lockdown στη Μύκονο.
-Δεν έγινε καμία αυτοκριτική για λάθη και παραλείψεις από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου και κανενας προγραμματισμός άμεσων ενεργειών και καμιά ανάληψη πρωτοβουλίας!Μόνο… κάλεσμα για το εμβολιασμό… δηλαδή για το αυτονόητο…. κάτι που ζητούν επίμονα εδώ και καιρό  οι ειδικοί  επιστήμονες!
-Απόλυτη “σιγή ” για την απουσία εκτεταμενων υγειονομικών ελέγχων στις πύλες εισόδου των νησιών μας, για την καθυστερημένη και αναποτελεσματική καμπάνια της Περιφέρειας  Νότιου Αιγαίου για τους εμβολιασμους κατά του covid και την απουσία ουσιαστικής συνεργασίας – όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα – με τους ενεργούς πολίτες, το επιστημονικό προσωπικό των νησιών μας και τους γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας!

Είμαστε υποχρεωμένοι ως υπεύθυνοι πολίτες να αναδεικνύουμε τον λαϊκισμό, την έλλειψη πολιτικού οράματος και ενεργειών και την πολιτική “ένδεια” και  μιζέρια της Περιφερειακή Αρχής Νότιου Αιγαίου. Να ζητήσουμε να υλοποιηθούν  οι ενέργειες που προτείναμε επίμονα και δεν πραγματοποιήθηκαν  τόσο καιρό από τους υπεύθυνους ! Να μην “κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί”!
Η πολιτική απαιτεί γενναιότητα, αποφασιστικότητα και προνοητικοτητα αλλά… δυστυχώς για τον τόπο μας η ηγεσία της Περιφερειας Νότιου Αιγαίου δεν τα διαθέτει και μάλλον…. “παίζουν στα ζαρια” το μέλλον των νησιωτων μας!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
-Επικεφαλής του Περιφερειακου Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”
-Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου
-Αντιπρόεδρος Εποπτικου Συμβουλίου ΕΝΠΕ
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *