«Η θεσμοθέτηση του μέτρου συμψηφισμού οφειλών με τις καθυστερούμενες συντάξεις θα κλείσει τις εκκρεμότητες αυτές και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα

Ελλάδα Δωδεκάνησα

«Συμψηφισμό οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα ποσά που αντιστοιχούν στις εκκρεμείς συντάξεις, προτείνει ο Μάνος Κόνσολας»

Σε ένα υπαρκτό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, επιδιώκει να δοθεί λύση με την πρόταση που κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην απονομή των συντάξεων, λόγω οφειλών των ασφαλισμένων στα ταμεία.

Ο κ. Κόνσολας αναφέρεται σε περιπτώσεις που σχετίζονται με ασφαλισμένους οι οποίοι είχαν ασφάλιση σε διαφορετικά ταμεία, αλλά οι οφειλές που έχουν σε ένα ταμείο, οδηγούν στην καθυστέρηση απονομής των συντάξεων.

Σε αυτές τις περιπτώσεις εφόσον στο ένα ταμείο η οφειλή είναι πάνω από το όριο των 20.000 ευρώ που έχει τεθεί, μπορεί να θεσμοθετηθεί η αρχή του συμψηφισμού με τα ποσά των καθυστερούμενων συντάξεων, όπως αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Αναφέρεται, μάλιστα, σε περίπτωση ασφαλισμένου σε δύο ταμεία με οφειλές σε κάθε ταμείο κάτω των 20.000 ευρώ. Αθροιζόμενες, όμως, οι οφειλές και στα δύο ταμεία υπερβαίνουν το όριο των 20.000 ευρώ, κάτι που δημιουργεί ζήτημα με την απονομή της σύνταξης


«
Η θεσμοθέτηση του μέτρου συμψηφισμού οφειλών με τις καθυστερούμενες συντάξεις θα κλείσει τις εκκρεμότητες αυτές και θα αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα, το υπολειπόμενο ποσό της οφειλής μετά το συμψηφισμό, θα μπορεί να εξοφλείται μέσω του διακανονισμού των δόσεων», αναφέρει ο Μάνος Κόνσολας που ζητά μεγαλύτερη ευελιξία σε όλες τις περιπτώσεις που σχετίζονται με την καθυστέρηση απονομής συντάξεων.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *