ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μόνο από κυρώσεις καταλαβαίνει η Τουρκία. Απαγόρευση εισαγωγών τουρκικών αλιευμάτων για να σταματήσει η παράνομη αλιεία»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «
Μόνο από κυρώσεις καταλαβαίνει η Τουρκία. Απαγόρευση εισαγωγών τουρκικών αλιευμάτων για να σταματήσει η παράνομη αλιεία»

Μια σημαντική πρόταση για να σταματήσει η παράνομη αλιεία από τουρκικές μηχανότρατες στα ελληνικά χωρικά ύδατα, κατέθεσε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ.Λιβανό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας ζητά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αναλάβει πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ζητήσει την ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής οδηγίας, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  οι εισαγωγές αλιευμάτων που προέρχονται από παράνομη αλιεία.

«Το επίσημο Τουρκικό Κράτος, εδώ και καιρό, κωφεύει στις διαμαρτυρίες και στα διαβήματα για τα περιστατικά παράνομης αλιείας στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Το μόνο που μπορεί να τους συνετίσει είναι η επιβολή κυρώσεων.

Είναι ο μόνος τρόπος για  να σταματήσουν «ενέργειες πειρατικού τύπου» που λεηλατούν συστηματικά τα αλιευτικά αποθέματα της Δωδεκανήσου, οδηγούν σε αφανισμό τους Έλληνες αλιείς στην περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να εντάσσονται σε μία μεθοδευμένη προσπάθεια αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας», τονίζει ο κ. Κόνσολας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *