Στο σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της αστεγίας, ο Δήμος της Ρόδου προσπαθεί να βοηθήσει με όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, καθώς και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παρέχοντας στέγη, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς

Ελλάδα Δωδεκάνησα
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να βρίσκονται στους δρόμους της πόλης, είτε εξαιτίας της επιδείνωσης της φτώχειας από την οικονομική κρίση και τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας, είτε από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ και την κοινωνική περιθωριοποίηση, είτε από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές και τη μη ένταξη στο κοινωνικό σύνολο.
Σε αυτό το σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της αστεγίας, ο Δήμος της Ρόδου προσπαθεί να βοηθήσει με όλα τα νόμιμα μέσα που προβλέπονται από τη νομοθεσία, καθώς και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, παρέχοντας στέγη, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ώστε οι συμπολίτες μας να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου μας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου, προσπαθούν καθημερινά να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας και να συμβάλλουν στην επανένταξη των αστέγων στην οικονομική και κοινωνική ζωή, με το ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους) και με τα επιδόματα πρόνοιας που παρέχονται μετά από κοινωνική έρευνα (επίδομα ενοικίου, επίδομα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – ΚΕΑ, αναπηρικό επίδομα).
Παράλληλα, οι κοινωνιολόγοι της Διεύθυνσης έχουν ήδη προχωρήσει σε σύνταξη μελέτης για «υπνωτήρια», που είναι δομές άμεσης φιλοξενίας και θα καλύπτουν στεγαστικές ανάγκες, καθώς και για «κοινωνικά πλυντήρια», τα οποία θα προσφέρουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ελεύθερη πρόσβαση στην καθαριότητα, βασικό συστατικό της ατομικής υγιεινής και σύμβολο αξιοπρέπειας και φροντίδας.
Στόχος μας είναι η εξασφάλιση μόνιμων λύσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αστεγίας και όχι οι πρόσκαιρες και οι ευκαιριακές παροχές, που ουσιαστικά δε αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
Θερμές ευχαριστίες οφείλω σε όλους τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, οι οποίοι ασταμάτητα και ακούραστα, μετά από κοινωνική έρευνα, βοηθούν και βρίσκουν λύσεις που ανακουφίζουν τους ευάλωτους συνδημότες μας. Ο δρόμος είναι μακρύς, αλλά θα τον διαβούμε μέχρι το τέλος.
O αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης Δήμου Ρόδου Ιωάννης Καμπούρης
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *