«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λέρο»

Ελλάδα Λέρος

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λέρο»

«Το πρόβλημα με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης της Λέρου είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό από την πλευρά της ΔΕΗ», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τονίζει ότι το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου υπήρξαν πολύωρες διακοπές ρεύματος που έφτασαν τις 15 ώρες σε ε ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και οι διακοπές ηλεκτροδότησης δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και στη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης για την υδροδότηση.

Ο κ. Κόνσολας καταθέτει τρεις προτάσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο σχεδιασμό της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Λέρου:

1ον: Την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί.

2ον: Νέο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αφού το υπάρχουν περνάει από δύσβατες και ορεινές περιοχές της Καλύμνου, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βλάβης να είναι δύσκολη η αποκατάσταση.

3ον: Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού στους ΑΣΠ της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο.

«Οι πολίτες της Λέρου ζητούν το αυτονόητο: η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση είναι το αυτονόητο. Το Κράτος αλλά και η ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *