ΚΙΝΑΛ – 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ

Ελλάδα Δωδεκάνησα


ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής – Δύναμη Ελπίδας

3η Σεπτέμβρη 1974 – 3η Σεπτέμβρη 2021, Σαράντα επτά χρόνια δεν είναι αρκετά

Σαράντα επτά χρόνια, δεκάδες συγκινήσεις, εκατοντάδες προσωπικότητες, εκατομμύρια υποστηρικτές. Από τη δημιουργία του μέχρι και σήμερα, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα έφερε τομές στη ζωή του τόπου κατά τα χρόνια διακυβέρνησής του. Σε αυτά τα χρόνια η πολιτική της χώρας μας γνώρισε συγκλονιστικές αλλαγές, η κοινωνία έζησε την πρόοδο και την ευημερία, τα εμφύλια πάθη ξεριζώθηκαν από την συνειδησιακή άβυσσο των Ελλήνων. Η χώρα αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν υποδομές και δόθηκαν ευκαιρίες για όλους. Και όλα με επίκεντρο τον πολίτη, το συμφέρον του λαού.

Το ΠΑΣΟΚ, όμως, δεν είναι μόνο τα χρόνια διακυβέρνησης του. Είναι και η διαχρονικά υπεύθυνη στάση του στο πολιτικό στερέωμα. Από όποιο πόστο και αν υπηρέτησε το λαό, κινούταν στον δρόμο της υπευθυνότητας, της προσφοράς και της εθνικής υπερηφάνειας. Σαράντα επτά χρόνια από τη γέννηση του Κινήματος, κι όμως δεν είναι αρκετά.

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, γεννήθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας, δημιουργήθηκε για να εκπροσωπεί τον λαό, μεγάλωσε με τη συμμετοχή του κόσμου, διευρύνθηκε με τη παλλαϊκή αποδοχή, κρίθηκε για τα λάθη του πολιτικού συστήματος. Και είναι ξανά εδώ, για να πρωταγωνιστήσει ξανά, αυτόνομο, ανταποκρινόμενο στο ιστορικό του καθήκον.

Και γιορτάζει την τεσσαρακοστή έβδομη επέτειό του αφιερώνοντας την στην οικολογία, στο πολύπαθο Περιβάλλον, στην αειφορία, στο μέλλον των επόμενων γενιών αυτού του κόσμου. Γιατί έχοντας τα μάτια στραμμένα στο μέλλον, μπορούμε να ονειρευόμαστε, να στοχεύουμε και να πετυχαίνουμε ψηλότερα.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τις πυρκαγιές του Αυγούστου του 2021, δεν είναι απλά αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας των τελευταίων Κυβερνήσεων. Είναι η κλιματική αλλαγή, το διακύβευμα του παρόντος. Το Περιβάλλον μας καλεί σε βοήθεια κι εμείς πρέπει να δράσουμε. Οι πολιτικές των επόμενων ετών σε όλους τους τομείς της κρατικής μέριμνας πρέπει να λαμβάνονται με γνώμονα την Προστασία του Περιβάλλοντος.

Ένα σύγχρονο, προοδευτικό κόμμα, πρέπει να έχει θέσεις και πρόγραμμα για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τις ενεργειακές επενδύσεις, τις περιβαλλοντικά φιλικές υποδομές, την ανακύκλωση και πάντα με γνώμονα το καλό των κοινωνιών και των πολιτών. Είναι η στιγμή η προοδευτική παράταξη να λάβει ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης του λαού και να οδηγήσει τη χώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Δεν δίνουμε ραντεβού με την ιστορία, αλλά με το μέλλον. Γιατί εκεί στοχεύουμε όλοι μαζί.

  ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

νοτίου συγκροτήματος ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *