«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να τεθεί σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα στο ιατρείο στην Όλυμπο»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


«
Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για να τεθεί σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα στο ιατρείο στην Όλυμπο»

Να τεθεί σε λειτουργία το ακτινολογικό μηχάνημα στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Ολύμπου Καρπάθου, ζητά με παρέμβασή του στο Υπουργείο Υγείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αναφέρει ότι όλως αιφνιδίως το ακτινολογικό μηχάνημα σχεδιάζεται να μεταφερθεί στις εγκαταστάσεις του νέου νοσοκομείου, παρά το γεγονός ότι το νοσοκομείο διαθέτει νέο και σύγχρονο ακτινολογικό εξοπλισμό.

Το παραπάνω συμβαίνει, παρά το γεγονός ότι είχε ολοκληρωθεί η προεργασία για τα ηλεκτρονικά συστήματα λειτουργίας του και το μόνο έργο που έμενε σε εκκρεμότητα ήταν η επένδυση μόλυβδου στο χώρο που θα λειτουργεί το ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΠΙ Ολύμπου.

Ο κ. Κόνσολας υπογραμμίζει τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών, από την Όλυμπο, ένα ορεινό χωριό, επισημαίνοντας ότι για αυτό το λόγο άλλωστε είχε επιλεγεί η λύση εγκατάστασης ακτινολογικού μηχανήματος στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Ολύμπου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε, όπως έπρεπε να είχε γίνει, το έργο της επένδυσης με μόλυβδο του χώρου, που ήταν εγκατεστημένο το ακτινολογικό μηχάνημα στο ΠΠΙ Ολύμπου, δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ενώ θα πρέπει να υπάρξει και στελέχωση του ΠΠΙ με ακτινολόγο, όπως προβλέπει και ο οργανισμός του.

Επισημαίνει, επίσης, ότι είναι πολύ σημαντικό να ενισχύονται κάθε φορά οι υποδομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (όπως είναι τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία) για να υπάρχει αποσυμφόρηση στη λειτουργία των νοσοκομείων.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *