Σύσκεψη με θέμα την νέα ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων GREEK FARMS

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Σύσκεψη
με θέμα  την νέα ψηφιακή υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων GREEK FARMS

greekfarms.gov.gr

Η σημασία του ψηφιακού μετασχηματισμού και της εξωστρέφειας της αγροτικής οικονομίας υπογραμμίστηκε κατά τη χθεσινή εξ αποστάσεως σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύΔήμου Ρόδου και Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η σύσκεψηοργανώθηκε σε συνεχεία επικοινωνίας της Δ/νσης Πρωτογενή Τομέα του Δήμου Ρόδου με το Υπουργειο για τις δυνατότητες προώθησηςαγροτικών προϊόντων μέσω νέων ψηφιακών εργαλείων και τεχνολογίας σε κατοίκους και επισκέπτες του Νησιού καθώς και εμπόρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Παναγιώτα Χατζηπαντελή, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  κ. Δαμιανός Αληφραγκής, Η Προϊστάμενη Τμήματος ΥποστήριξηςΥπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κα Ελένη Σκάτσικα, η υπεύθυνη έργου ανάπτυξης της υπηρεσίας GREΕK FARMS κα Κυπαρισσώ Ανδρικοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ Αθανάσιος Βυρίνης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ανάπτυξης Πρωτογενή Τομέα η κα. Ευδοκία Αποστολίδη–Πάττα, οιπροϊσταμένες των Τμημάτων Γεωργικών Επιχειρήσεων Δρ. Αικατερίνη Τσακμακίδου, και Αγροτικής Παραγωγής & Ανάπτυξης του Δήμου Ρόδου κα Μαρουλλή Κουφαδάκη καθώς και ο ειδικός, Σύμβουλος Δημάρχου σε θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού κ. Σάββας Πάττας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν οιυφιστάμενες δυνατότητες της ψηφιακής υπηρεσίαςgreekfarms.gov.gr που προέκυψε από την ανάγκη αντιμετώπισης των προβλημάτων πρόσβασης παραγωγών στις αγορές ως συνέπεια της Πανδημίας. Αναλύθηκαν τα θέματα που εκκρεμούν για άμεση επίλυση και συζητήθηκαν τα βήματα που προγραμματίζονται σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού για την επέκταση των υπηρεσιών για τη διασύνδεση της Αγροτικής Παράγωγης με τον Τουρισμό.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής συνυπάρχουν οι 4 ενότητες ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΕΜΠΟΡΟΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ και η είσοδος γίνεται με κωδικούς taxisnet. Η υπηρεσία Greek Farms είναι διαθέσιμη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα και δύναται να συνεισφέρει στη προβολή της Ρόδου προσφέροντας τη δυνατότητα στους παραγωγούς να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ως καταναλωτής μπορεί να είναι και ο επισκέπτης του νησιού και να ενθαρρύνεται με αυτό τον τρόπο μια σειρά δράσεων όπως επισκέψεις και αγορά προϊόντων τόσο από την τοπική αγορά/παραγωγούς (στο χωράφι), αλλά και σε σημεία παραγωγής και τυποποίησης (ελαιουργεία, οινοποιεία, συσκευαστήρια μελιού, τυροκομεία κ.α) με δυνατότητα γευσιγνωσίας.

O Δήμος Ρόδου επιθυμεί να υποστηρίξει ενεργά την τοπική οικονομία και τους παραγωγούς που έχουν πληγεί από την πανδημία και να ενισχύσει τις προσπάθειες ψηφιακού μετασχηματισμού και εξωστρέφειας της αγροτικής οικονομίας.

Η Δ/νση Πρωτογενή Τομέα καθώς και το Τμήμα Γεωργικών Επιχειρήσεων μπορούν να συμβάλλουν στην υποστήριξη επιχειρήσεων σε θέματα διακίνησης, μεταποίησης, τυποποίησης, συντήρησης και εμπορίας των αγροτικών προϊόντων.

Αποτελεί στόχο και επιθυμία της Δημοτικής Αρχής σύμφωνα με την Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Πάττα-Αποστολίδη η ενημέρωση και υποστήριξη παραγωγών αλλά και συνεταιρισμών, (γεωργικών, κτηνοτροφικών και μελισσοκομικών  συλλογών) για τις νέες αυτές δυνατότητες της προβολής αγροτικών προϊόντων. Υφίσταται επίσης η ανάγκη συνεργασίας μεταξύ τοπικών φορέων, επαγγελματικών ενώσεων και Επιμελητηρίων τόνισε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Αθανασιος Βυρίνης.στα και η προσαρμογή στα νέα δεδομένα και τις δυνατότητες για την ανάπτυξης του αγροτουρισμού, του οινοτουρισμού, και του γαστρονομικού τουρισμού

Προγραμματίζεται προσεχώς νέα σύσκεψη στον Πρωτογενή Τομέα Δήμου Ρόδου με θέμα τον προγραμματισμό δράσεωνενημέρωσης παραγωγών για τις παραπάνω δυνατότητες προβολήςτων προϊόντων τους με τη χρήση νέων τεχνολογιών.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *