Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε η στρατηγικής σημασίας συνεργασία PepsiCo Hellas και N.U. AQUA για την επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου Κορινθίας

Ελλάδα


Παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοινώθηκε

η στρατηγικής σημασίας συνεργασία PepsiCo Hellas και N.U. AQUA για την                  

επαναλειτουργία του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου Κορινθίας, μία επένδυση €20 εκ.,

η οποία στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα 55 εκ.

Η στρατηγική συνεργασία του Ομίλου της PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA ανακοινώθηκε σήμερα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,παρουσία του Υπουργού, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στόχος της σημαντικής αυτής συνεργασίας αποτελεί η άμεση επαναλειτουργία της εμβληματικής μονάδας παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού μεταλλικού νερού, Λουτρακίου Κορινθίας. Η επένδυση είναι ύψους €20 εκ. ενώ στην πλήρη ανάπτυξη της θα υπερβεί τα €55 εκ.

Η αγοράστρια εταιρία, N.U. AQUA με νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, πρόκειται να προχωρήσει στην παραγωγή ενός νέου φυσικού μεταλλικού νερού. Ταυτόχρονα ηPepsiCo Hellas, μέσα από το ισχυρό, πανελλαδικό εμπορικό της δίκτυο, θα διανέμει σε ολόκληρη την επικράτεια το νέο φυσικό μεταλλικό νερό, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της και επεκτείνοντας την παρουσία τηςστην αγορά και ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Η συνεργασία αυτή θα ενισχύσει σημαντικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής του Λουτρακίου και της Κορίνθου, θα δημιουργήσει ευρύτερα νέες θέσεις εργασίας και αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Όπως υπογράμμισαν όλες οι πλευρές, δημιουργούνται οι βάσεις για μία ισχυρή συνεργασία με ακόμη μεγαλύτερες επιχειρηματικές προοπτικές στο άμεσομέλλον.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριος Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των δύο Ομίλων: «Η Ελλάδα με τη σημερινή συμφωνία PepsiCo Hellas με την N.U. AQUA και την επένδυση στη μονάδα του Λουτρακίου, δείχνει για άλλη μια φορά πόσο έχει αλλάξει σελίδα. Από την εποχή που τα εργοστάσια στην Ελλάδα, το ένα μετά το άλλο, έκλειναν, τώρα αυτά που έκλεισαν, το ένα μετά το άλλο, ανοίγουν. Χαίρομαι ιδιαίτερα που ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Ελληνικής Δημοκρατίας βοήθησα ενεργά στο να ολοκληρωθεί αυτή η συμφωνία και το εργοστάσιο στο Λουτράκι να πάρει μπρος ώστε να έχουμε νέες θέσεις εργασίας και μεγαλύτερη ελληνική παραγωγή».

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, τόνισε: «Η σημαντική αυτήσυνεργασία με την N.U. AQUA, δίνει ιδιαίτερη αναπτυξιακή πνοήστην ευρύτερη περιοχή αλλά και συνολικά στην αγορά του  κλάδου των τροφίμων και ποτών. Είναι αναμφίβολα μια σημαντική επένδυση με πολλαπλά οφέλη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό για την παρουσία του σήμερα εδώ αλλά και για τη συμβολή του  στη δημιουργία ευνοϊκού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Για εμάς στην PepsiCo Hellas πρόκειται για την υλοποίηση ενός σημαντικού στόχου, την επαναλειτουργία ενός ιστορικού εμφιαλωτηρίου, όπου παραγόταν το εμβληματικό φυσικό μεταλλικό νερό ΗΒΗ Λουτράκι. Παρά την οικονομική κρίση και τις πρωτοφανείς συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία, η PepsiCo Hellas συνεχίζει την υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδίου με πυξίδα την ενίσχυση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας τόσο για την ανάπτυξη και παραγωγή νέων προϊόντων όσο και για την αναβάθμιση και ενίσχυση του δικτύου διανομής και πωλήσεών της στην αγορά».

Ο Πρόεδρος της N.U. AQUA, κύριος Δημήτρης Μπαμπάκος,ανέφερε κατά τη συνάντηση: «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση και μια εξίσου σημαντική συνεργασία με έναν παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα τροφίμων και ποτών, με ισχυρή παρουσία και στηχώρα μας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου εμφιάλωσης στο Λουτράκι μέσα από τη συνεργασία της N.U. AQUA και της PepsiCo Hellas θα δώσει ώθηση στην οικονομία της ευρύτερης περιοχής δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας αλλά θα αποτελέσει και ένα ζωντανό παράδειγμα για ώθηση στην ανάπτυξη, η οποία με σωστά βήματα μπορεί να επιτευχθεί ακόμα και στην δύσκολη αυτή περίοδο,μετά και τις πρωτοφανείς ανατροπές που έφερε η πανδημία. Θα ήθελα ακόμα να ευχαριστήσω από καρδιάς τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κύριο Άδωνι Γεωργιάδη που στηρίζει αυτή την συνεργασία. Η συνδρομή του είναι κομβική, στην υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου ενισχύοντας την παρουσία μας σε σημαντικούς παραγωγικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας».

Σχετικά με την PepsiCo Hellas

Η PepsiCo είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης, ο οποίος παρακολουθεί και πρωτοστατεί στις διεθνείς διατροφικές τάσεις και ο οποίος στη χώρα μας παράγει μία ευρεία γκάμα απολαυστικών τροφίμων που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η  PepsiCo Hellas, αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων-ποτών στην Ελλάδα και προσφέρει μία ευρεία γκάμα απολαυστικών τροφίμων και ποτών (ενδεικτικά Lays, Pepsi, Lipton Ice Tea, Ruffles, Doritos, Cheetos, Quaker, Ήβη, Tasty, 7Up)  που απολαμβάνουν οι καταναλωτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η εταιρεία απασχολεί 900 εργαζομένους και εδρεύει στον Αγ. Στέφανο Αττικής όπου διαθέτει μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και διανομής. Στη σύγχρονη αυτή μονάδα παράγονται εμβληματικά προϊόντα, ενώ για την παραγωγή αυτή σημαντικό μέρος των πρώτων υλών προέρχεται από τοπικά αγροτικά προϊόντα, στηρίζοντας του Έλληνες παραγωγούς.

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2020 ξεπέρασε τα $ 70 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα FritoLay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker, Tropicana και SodaStream. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Σχετικά με την N.U. AQUA

Η N.U. AQUA με έδρα τη Θεσσαλονίκη είναι μια σύγχρονη εταιρεία που προχωράει με σταθερά βήματα και θέτει υψηλούς στόχους για τα επόμενα χρόνια.  Μέλος ενός σύγχρονου μοντέλου εταιρειών Γερμανικού  ισχυρού γερμανικού group  που αναπτύσσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό του σε τέσσερεις (4) σημαντικούς τομείς 1) ενέργεια 2) βιομηχανία 3) αερομεταφορές 4) Real Estate, με σημαντικό track record σε συνεργασίες και έντονη παρουσία σε χώρες όπως 1) Γερμανία, 2) Ελβετία, 3) Ελλάδα, 4) Κύπρο  και 5) Αραβικά Εμιράτα. Στην Ελλάδα έχει ήδη τοποθετηθεί επιχειρηματικά από το 2019 υλοποιώντας  σε αυτό το διάστημα και παρά την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού επενδύσεις ύψους 80 εκ. €.

Με την παρουσία και κομβική συμβολή του οικονομολόγου και επιχειρηματία-εκ των βασικών μετόχων του  group, κυρίου Δημήτρη Μπαμπάκου, ο Όμιλος παρουσίασε ένα αναπτυξιακό επενδυτικό πλάνο για τη χώρα μέσω εταιρειών που έχουν την δυνατότητα να αναδειχθούν σε ηγέτιδες δυνάμεις σε διάφορους κλάδους και να συμβάλλουν σημαντικά στην τόνωση και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Υλοποιεί επενδύσεις  με πρώτη αυτή στον κλάδο της βιομηχανίας στη Βόρεια Ελλάδα. Επανατοποθέτησε το project εθνικής σημασίας των Υδροπλάνων και Υδατοδρομίων, εξαγοράζοντας την Ελληνικά Υδατοδρόμια από τον Άκτωρα και προχώρησε στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes της εταιρείας που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στη χώρα μας, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξη της θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. Ενώ εισέρχεται με επενδύσεις ύψους 250 εκ. στον κλάδο της ενέργειας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *