Ο Στέργος Στάγκας, υποψήφιος στο πλευρό του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Νότιο Αιγαίο

Ο Στέργος Στάγκας, υποψήφιος στο πλευρό του  Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου

Την υποψηφιότητα του Στέργου Στάγκα, στο πλευρό του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, ανακοινώνει η παράταξη “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”.

Ο Στέργος Στάγκας, τέως Δήμαρχος Ιαλυσού επί τρεις τετραετίες (1998 – 2010), νυν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και  συνεργάτης του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου στην τρέχουσα πενταετή θητεία, αρμόδιος για τεχνικά θέματα, στην δήλωσή του με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να συμπορευτεί με τον Γιώργο Χατζημάρκο, αναφέρει τα εξής:

“Η πενταετία 2014 – 2019, καταγράφεται στη ιστορία της Αυτοδιοίκησης του Νοτίου Αιγαίου ως μια περίοδος προκλήσεων, υπερβάσεων αλλά και επιτευγμάτων, ο αντίκτυπος και τα οφέλη των οποίων δεν περιορίζονται στο σήμερα, αλλά εκτείνονται  χρονικά στο μέλλον, διαμορφώνοντας ένα νέο περιβάλλον ευκαιριών και δυνατοτήτων για τα νησιά μας.

Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου, υπό τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Χατζημάρκο, μένοντας συνεπής μέχρι κεραίας στις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αφήνοντας οριστικά στο παρελθόν μια περίοδο οπισθοδρόμησης και χαμένων ευκαιριών, κατόρθωσε να βάλει ψηλά των πήχυ για όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με αξιοζήλευτες επιδόσεις σε κρίσιμους τομείς, που τις κάνει ακόμη πιο εντυπωσιακές το γεγονός ότι αυτή η περιφερειακή θητεία, συνέπεσε χρονικά  με την την μεγαλύτερη πολιτική και δημοσιονομική κρίση που γνώρισε η χώρα μας στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.

Η δυσκολία της συγκυρίας, δεν λειτούργησε ανασταλτικά, ούτε αποτέλεσε βολικό άλλοθι αδράνειας. Αντιθέτως, έγινε το έναυσμα για να ξαναέλθει στο προσκήνιο η αληθινή πολιτική, κόντρα στην απλή διαχείριση γενναίων χρηματοδοτήσεων του παρελθόντος.

Η διαχείριση των ζητημάτων των νησιών μας, για πρώτη φορά έγινε στη βάση σωστής διάγνωσης και ιεράρχησης των προβλημάτων, συγκεκριμένης στρατηγικής για την επίλυσή τους, με συγκεκριμένους στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα σε όλους ανεξαιρέτως του τομείς. Αποτελέσματα που κάλλιστα μπορούν να χαρακτηριστούν ιστορικής σημασίας, αφού πάνω σε αυτά θα στηριχθεί η εξέλιξη και η ανάπτυξη του Νοτίου Αιγαίου τα επόμενα χρόνια.

Διότι, είναι αναμφίβολα ιστορικής σημασίας το γεγονός ότι  αυτή η Περιφερειακή Αρχή, υπό τον Γιώργο Χατζημάρκο, τόλμησε, διεκδίκησε και κατόρθωσε αυτό που για όλους τους άλλους κινείτο στη σφαίρα του αδύνατου: την αλλαγή του χρηματοδοτικού στάτους της Περιφέρειάς μας, της πιο υποχρηματοδοτημένης Περιφέρειας της χώρας, με την επαναφορά της, μετά από πολλά χρόνια, στον Στόχο 1, που θα επιφέρει  διπλασιασμό των χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκούς πόρους και πρόσβαση σε νέα χρηματοδοτικά προγράμματα και εργαλεία.

Ταυτοχρόνως, η Περιφερειακή Αρχή κατόρθωσε να ανοίξει νέους δρόμους και δυνατότητες, μέσα από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που έκανε αποδεκτή την πρότασή της για χρηματοδότηση έργων που τόση ανάγκη έχουν τα νησιά μας.

Αυτή η Περιφερειακή Αρχή, που από την πρώτη κιόλας θητεία της, έβαλε ισχυρές  βάσεις για ένα ελπιδοφόρο μέλλον για τα νησιά της, είναι η ίδια που συγκρούστηκε μετωπικά με τα προβλήματα δεκαετιών. Που δεν κρύφτηκε πίσω από αρμοδιότητες που δεν έχει, που δεν φοβήθηκε να επωμιστεί πολιτικό κόστος που δεν της ανήκει,  αφού μοναδική προτεραιότητα ήταν η με κάθε κόστος βελτίωση της ζωής των νησιωτών του Νοτίου Αιγαίου. Άνοιξε δρόμους, επέβαλε τη θεσμοθέτηση πρωτοπόρων λύσεων σε καίρια προβλήματα, που αναγνώρισαν τα υπουργεία και υιοθέτησαν και άλλες Περιφέρειες της χώρας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *