Υποσχέσεις-πυροτεχνήματα οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη για το Εθνικό Θέατρο Ρόδου

Ελλάδα Ρόδος


Ήρθε, είδε και απήλθε.  Αυτό είναι το συμπέρασμα από τη σημερινή παρουσία του Πρωθυπουργού στη Ρόδο.
Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής του στο εγκαταλελειμμένο Εθνικό Θέατρο Ρόδου, ο κ. Μητσοτάκης έριξε στον αέρα για ακόμα μία φορά τα γνωστά του επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Δεσμεύθηκε ότι το έργο αποκατάστασης και ο εξοπλισμός του ιστορικού κτιρίου θα ολοκληρωθεί με εθνικούς πόρους και προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ας μας εξηγήσει όμως, με ποια ακριβώς κονδύλια θα υλοποιηθεί το έργο; Ας ξεκαθαρίσει επίσης, με ποιες μελέτες θα προχωρήσει το εγχείρημα, εφόσον εδώ και δύο χρόνια τα πάντα έχουν βαλτώσει; Με ποιες εγκρίσεις φαντασιώνεται την επαναδρομολόγηση του έργου, όταν εξασφαλισμένα χρήματα από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα έχουν χαθεί, όταν υπάρχει τραγική και ανεξήγητη ολιγωρία από τη μεριά του Δήμου Ρόδου στην κατάθεση των μελετών εφαρμογής και προϋπολογισμού, σύμφωνα πάντα με τους όρους που έχει υποδείξει το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων;

Μια ματιά στις κοινοβουλευτικές μου παρεμβάσεις για το θέμα αλλά και στην αποκαλυπτική Απάντηση που δόθηκε από το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού, ίσως τον βοηθήσουν να αντιληφθεί την ακριβή κατάσταση.

Το «εύχομαι πολύ σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες» και όλα τα υπόλοιπα στις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη, παραμένουν ακριβώς αυτό: Ευχολόγια και ευσεβείς πόθοι για να κατευνάσει την οργή καιτα σοβαρά προβλήματα της ροδίτικης κοινωνίας, των εποχικάεργαζομένων, των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών που ασθμαίνουν από την ακρίβεια και τις στερήσεις.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *