Στις 20 Δεκεμβρίου το digital economy forum 2021, το ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία από το ΣΕΠΕ, με τίτλο: “digitalisation, no longer a choice, but a necessity”

Ελλάδα Οικονομία


Στις
20 Δεκεμβρίου το digital economy forum 2021,

το ετήσιο συνέδριο για την ψηφιακή οικονομία από το ΣΕΠΕ, με τίτλο:

digitalisation, no longer a choice, but a necessity”

Στη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η πανδημία τηςCOVID-19, η ψηφιακή τεχνολογία, τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα, κατέχει καίριο ρόλο και αποτελεί θεμελιώδη προτεραιότητα για την κοινωνία και την οικονομία. Αποτελεί κοινή παραδοχή, ότι τα τελευταία δύο χρόνια η Ελληνική Πολιτεία έχει εισέλθει στο δρόμο της ψηφιακής εποχής, ωστόσο υπάρχουν πολλά βήματα που χρειάζεται ακόμα να γίνουν. Ο κλάδος Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών από την πρώτη στιγμή, συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις, προκειμένου ηψηφιακή τεχνολογία να αποτελέσει τον αναγκαίο καταλύτη για την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας και την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας.

Είναι γεγονός, ότι η επιτάχυνση της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών, διαμορφώνει την ατζέντα της επόμενης ημέρας για μία σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας είναι πλέον κορυφαία προτεραιότητα, αφού ηκαθημερινότητα είναι ήδη όλο και πιο ψηφιακή τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) διοργανώνει το digital economy forum 2021 το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.E. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ συμμετέχουν και φέτος ομιλητές υψηλού κύρους και επιπέδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το digital economyforum 2021 με θέμα “Digitalisation, no longer a choice, but a necessity”, θα πραγματοποιηθεί υβριδικά στις 20 Δεκεμβρίου2021, τόσο με φυσική παρουσία, βάσει των περιορισμών, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης για την αντιμετώπιση της COVID-19, όσο και διαδικτυακά μέσα από ψηφιακή πλατφόρμα και HD Iive streaming. Την κεντρική ομιλία στο κλείσιμο εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κύριοςΚυριάκος Μητσοτάκης, ενώ την έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιήσει ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,κύριος Αλέξης Τσίπρας.

Στο digital economy forum 2021: digitalisation, no longer a choice, but a necessity, θα λάβουν μέρος κορυφαία κυβερνητικάστελέχη, Αξιωματούχοι των Ευρωπαϊκών Θεσμών, εκπρόσωποικλαδικών φορέων και οργανισμών, εκπρόσωποι και ειδικοί τηςπαγκόσμιας αγοράς τεχνολογίας, εκπρόσωποι τωνσημαντικότερων επιχειρήσεων του κλάδου ψηφιακής τεχνολογίαςκαθώς και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες του digital economy forum 2021 είναι:

Η σύγχρονη ψηφιακή Ελλάδα 2.0 είναι εδώ
Ψηφιακή Διακυβέρνηση με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις
Έξυπνες, Βιώσιμες Πόλεις και Περιφέρειες
Η τεχνολογία στην υπηρεσία της καθημερινότητας και της ευημερίας
Επιχειρήσεις 2.0 – αναβαθμίζοντας την ανταγωνιστικότητα
Δημιουργώντας ένα διεθνές Hub ψηφιακής τεχνολογίας – Επενδύσεις και εξωστρέφεια
Ψηφιακή επιχειρηματικότητα, καινοτομία και χρηματοδότηση
Το μέλλον της εργασίας – Αναζητώντας το ταλέντο
Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας και οι ψηφιακές τεχνολογίες
Αναπτύσσοντας ψηφιακές υποδομές (δίκτυα & data centers).

Τέλος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις τωνεπικεφαλής κορυφαίων επιχειρήσεων της βιομηχανίας ψηφιακής τεχνολογίας, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν τη δική τουςδιάσταση όσον αφορά στο ψηφιακό στοίχημα που έχει νακερδίσει η Ελλάδα, στα επόμενα βήματα τόσο για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας με επίκεντρο τον πολίτη και τις επιχειρήσεις, όσο και για τις υποδομές. Οι επικεφαλής τωνεπιχειρήσεων, από κοινού με υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη,συζητούν για το μέλλον, το σχεδιασμό και τα επόμενα βήματα γιατην ψηφιακή Ελλάδα της μετά COVID-19 εποχής, αναλύοντας τηδιεθνή εμπειρία και πρακτική.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το digital economy forum2021: digitalisation, no longer a choice, but anecessity,μπορείτε να αναζητήσετε στο deforum.sepe.gr.

Χορηγοί digital economy forum 2021

Platinum Sponsors: ATCOM, DELOITTE, HUAWEI, UNI SYSTEMS και INFO QUEST TECHNOLOGIES του ΟμίλουQuest

Gold Sponsors: COSMOTE, DIADIKASIA, DELL TECHNOLOGIES, HP Enterprise INTEL, ERICSSON, IBM HELLAS, INTRACOM TELECOM, INTRASOFT INTERNATIONAL, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, NOVA, ORACLE, ΠΛΑΙΣΙΟ, PROFILE SOFTWARE, SPACE HELLAS

Silver Sponsors: 01 SOLUTIONS HELLAS, EPSILON NET

Bronze Sponsors: ΙKNOW HOW, LAMDA HELLIX, OKTABIT, OTS, REAL CONSULTING, TOOLBOX

Media sponsors: MEGA, ΤΟ ΒΗΜΑ, TA NEA, in.gr, ot.gr, ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, DAILY FAX, DEASY, INFOCOM, INTERESTING PEOPLE, NETFAX, NETWEEK, palo.gr, techblog.gr, techpress.gr, sepe.gr.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδαςιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 1995. Ο ΣΕΠΕ, ως θεσμικός συνομιλητήςκαι εταίρος της πολιτείας, παρέχει έγκυρη και υπεύθυνη γνωμοδότηση γιατη βέλτιστη αξιοποίηση της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής καιΕπικοινωνιών, με στόχο την ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας καιοικονομίας.

Τα μέλη του ΣΕΠΕ είναι επιχειρήσεις του κλάδου Ψηφιακής Τεχνολογίαςαπ’ όλη την Ελλάδα, οι οποίες παρέχουν εργασία σε περισσότερους από100.000 εργαζομένους και εκπροσωπούν περίπου το 95% του συνολικούκύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς, ποσοστό το οποίο αντιστοιχείπερίπου στο 8% του ΑΕΠ.

Ο ΣΕΠΕ είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ψηφιακής Τεχνολογίας(DIGITALEUROPE) και του Παγκοσμίου Συνδέσμου Πληροφορικής καιΥπηρεσιών Τεχνολογίας (WITSA).

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *