Ν. Σαντορινιός: «Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές από τον παγετό στις αγροτικές καλλιέργειες της Ρόδου και να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις»

Ελλάδα Δωδεκάνησα


Ν. Σαντορινιός: «
Άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές από τον παγετό στις αγροτικές καλλιέργειες της Ρόδου και να ξεκινήσουν οι αποζημιώσεις»

Η σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τις τελευταίες μέρες τη Δωδεκάνησο και ειδικά τη Ρόδο και ο παγετός που ακολούθησε προκάλεσανολοσχερείς καταστροφές στις καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, εσπεριδοειδών, ακόμη και σε υποδομές και καλλιέργειες θερμοκηπίων.

Ο αγροτικός κόσμος είναι και πάλι σε αδιέξοδο, ενώ το αγροτικό εισόδημα απειλείται με υποβάθμιση και αφανισμό. Είναι μεγάλη η ανάγκη να επισκεφθεί άμεσα το νησί της Ρόδου, και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, ώστε να καταγράψει όλες τις ζημιές και να προχωρήσουν, χωρίς καμία ολιγωρία, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών. Ο αρμόδιος Υπουργός οφείλει να σταθεί, έστω και τώρα, στο ύψος των περιστάσεων.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά, έχει ακολουθήσει μια εκδικητική πολιτική προς τους αγρότες: υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, καθυστερήσεις στις πληρωμές και πετσοκομμένες επιδοτήσεις, κανένα σχέδιο για την απορρόφηση των μη διαθέσιμων προϊόντων, κα.

Τώρα οι αγρότες μας πλήττονται ξανά λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση και για κενές υποσχέσεις. Ο αγροτικός κόσμος των νησιών χρειάζεται τη στήριξη της Πολιτείας. Ο μηχανισμός του Υπουργείου πρέπει να κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς και να ανακοινώσει άμεσα μέτρα στήριξης ώστε να προστατεύσουν έγκαιρα και γενναία τους πληττόμενους νησιώτες αγρότες και τα εισοδήματά τους.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *