Τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την πανδημία: Κατάργηση του Green Pass, επιστροφή προστίμων, ενίσχυση του ΕΣΥ – Τομέας Υγείας: Γυναικοκτονίες και ακραία βία – Ακόμη μια κυβερνητική ολιγωρία ως προς την αποτροπή θνησιμότητας

Ελλάδα Πολιτική
Τροπολογία του ΜέΡΑ25 για την πανδημία: Κατάργηση του Green Pass, επιστροφή προστίμων, ενίσχυση του ΕΣΥ

Τροπολογία κατέθεσε το ΜέΡΑ25 στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με θέμα: «Ανάκληση άδικων και αναποτελεσματικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού: 1. Κατάργηση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού – Green Pass, 2. Κατάργηση και αναδρομική επιστροφή όλων των προστίμων στα φυσικά πρόσωπα και 3. Ενίσχυση του ΕΣΥ» απαιτώντας:

Την κατάργησή του Ψηφιακού Πιστοποιητικού, καθώς πρόκειται για ένα επικίνδυνο νομοθέτημα, συνεπές στο επικοινωνιακό αλλά και ιδεοληπτικό αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, το οποίο ουσιαστικά μεταθέτει στους ίδιους τους πολίτες την ευθύνη της Πολιτείας να παρέχει τα αγαθά της υγείας, μετατρέποντάς την σε ρυθμιστή και σύμβουλο και όχι πάροχο υγείας.

Την κατάργηση όλων των διοικητικών προστίμων που βεβαιώθηκαν σε φυσικά πρόσωπα και την αναδρομική επιστροφή όλων των προστίμων στα πρόσωπα αυτά.

Την άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό που να καλύπτει τα οργανογράμματα κάθε δημόσιας δομής υγείας.

https://mera25.gr/tropologia-tou-mera25-gia-tin-pandimia-katargisi-green-pass-epistrofi-prostimon-enischysi-tou-esy/

 

Τομέας Υγείας: Γυναικοκτονίες και ακραία βία – Ακόμη μια κυβερνητική ολιγωρία ως προς την αποτροπή θνησιμότητας

Στον Τομέα Υγείας του ΜέΡΑ25 ήδη από τον Απρίλιο του 2021 διαπιστώναμε το φούντωμα της «πανδημίας της καραμπίνας», ως συνέπεια των εκρηκτικών ταυτόχρονων πανδημιών της αποδόμησης του συστήματος υγείας, της φτώχειας, της εγκατάλειψης, του κοινωνικού κατακερματισμού και αυτοματισμού.

Εκφράζουμε για άλλη μια φορά τη θλίψη και την αγανάκτησή μας για τις συνεχιζόμενες περιπτώσεις ακραίας βίας, τις οποίες η κυβέρνηση παρακολουθεί με πάγια και χαρακτηριστική απάθεια, καθώς αγνοεί επιδεικτικά τόσο το δικαίωμα στη ζωή σε αθώους συμπολίτες μας που καταλήγουν να είναι θύματα, όσο και το δικαίωμα πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε συμπολίτες μας που έχουν ευάλωτη ψυχική υγεία και φέρουν όπλα.

Πρόκειται για ακόμη μια περίπτωση αποτρέψιμης θνητότητας, τομέα στον οποίο -όπως η γνωστή μελέτη κ. Τσιόδρα και κ. Λύτρα αποδεικνύει περίτρανα- έχει ήδη αποτύχει.

Ως μέτρο άμεσης απόδοσης, προτείνουμε και ζητάμε την επείγουσα και ριζική αυστηροποίηση του τρόπου απόκτησης νέων αδειών οπλοκατοχής και επαναξιολόγησης των ήδη χορηγημένων, καθώς και τη δημιουργία ειδικού μητρώου οπλοκατοχής στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ιατροί, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Σκοπός του μητρώου, η μέριμνα της υγείας και η προστασία της ζωής των Ελλήνων πολιτών.

Ειδικότερα, η αξιολόγηση οφείλει να γίνεται πραγματικά, υπεύθυνα και διαφανώς, με τη χρήση δομημένης ψυχιατρικής αξιολόγησης από δύο ψυχιάτρους που θα αξιολογούν τους υποψήφιους χωριστά και ανεξάρτητα χωρίς γνώση του πορίσματος του άλλου (με παραπομπή σε δευτεροβάθμια επιτροπή σε περίπτωση διαφωνίας), με τοξικολογικό έλεγχο και με τεστ προσωπικότητας.

Καλούμε τους πολίτες στη συνειδητοποίηση της «τρομοκρατίας της καθημερινότητας», απόρροια των ελλειμμάτων πολιτικής της παρούσας, αλλά και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, στην οποία εξαναγκάζονται να ζουν.

Ταυτόχρονα, βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι παράλληλα οφείλουμε να δώσουμε ξεχωριστή βαρύτητα στην πρωτοβάθμια ψυχική υγεία και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους, που η καθημερινή βία συνθλίβει ψυχικά.

Διεκδικούμε τον πολιτισμό που δικαιούται η κοινωνία μας.

https://mera25.gr/announcement/tomeas-ygeias-gynaikoktonies-kai-akraia-via-akomi-mia-kyvernitiki-oligoria-os-pros-tin-apotropi-thnisimotitas/

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *