Ολοκληρώθηκε η 2η Περιβαλλοντική από Δραση Attica Group

Ελλάδα Κως


Ολοκληρώθηκε η
2η Περιβαλλοντική απόΔραση Attica Group

Κως, 16 Απριλίου 2022

“Πλέουμε μαζί” για την προστασία του περιβάλλοντος και των θαλασσών μας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Υπευθυνότητας της Attica Group “ΠΛΕΟΥΜΕ ΜΑΖΙ” και με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού και την συνεισφορά των εργαζομένων μας σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα, ολοκληρώθηκε η δεύτερη από μία σειρά δράσεων για την απορρύπανση των βυθών και την προστασία της θαλάσσιας ζωής των νησιών μας σε συνεργασία με την Aegean Rebreath.    

Μετά την επιτυχημένη 1η απόΔραση στη Νάξoτο Νοέμβριο του 2021, ο δεύτερος σταθμός των περιβαλλοντικών μας αποΔράσεων ήταν η Κως,όπου το Σάββατο 16 Απριλίου οι 45 εθελοντές- εργαζόμενοί μας  μαζί με τους 25 εθελοντές τηςAegean Rebreath και της Μη ΚυβερνητικήςΟργάνωσης «ΝΙΣΥΡΙΟΣ», σε συνεργασία με τον Δήμο Κω & το Λιμενικό Ταμείο Κω εργάστηκαν συντονισμένα και αποτελεσματικά, για την απομάκρυνση απορριμμάτων και την μείωση τηςπεριβαλλοντικής επιβάρυνσης στην παραλία Ψαλίδι και στην μαρίνα πλησίον του ενετικού κάστρου Νερατζιώτισσας.  

Κατά τη διάρκεια της δράσης οι εθελοντές συνέλεξαν από το βυθό και ταξινόμησαν

2.389 διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα, 50ρόδες και σαμπρέλες, 1 βάρκα μήκους 4μ, 1κάδο ανακύκλωσης, 11 ποδήλατα, 1,5 σάκο με αφρώδες υλικό και 5,5 σάκους με διάφορα πλαστικά υλικά.

Λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στο νησί την Κυριακή 17 Απριλίου, η δράση ήταν αδύνατο να συνεχιστεί για δεύτερη μέρα σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό. Παρόλα αυτά, ο όγκος των υλικών που συλλέχθηκαν σε μία μόνο ημέραήταν εντυπωσιακά μεγάλος και εγείρει προβληματισμό.

Στόχος του προγράμματος είναι να εμφυσήσουμε την αξία της εθελοντικής προσφοράς στους εργαζομένους μας, να καλλιεργήσουμε το πνεύμα συνεργασίας και να ευαισθητοποιήσουμε περαιτέρω τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε σε θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, στην κυκλική οικονομία και στη βιώσιμη ανάπτυξη για ένα καλύτερο σήμερα και ένα ακόμη καλύτερο αύριο για όλους μας.

Η Attica Group δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των SUPERFAST FERRIES, BLUE STAR FERRIES, HELLENIC SEAWAYSκαι AFRICA MOROCCO LINK με συνολικά 31πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια, μεταφέροντας πάνω από 7 εκατ. επιβάτες, 1 εκατ. Ι.Χ. οχήματα και 400.000 φορτηγά αυτοκίνητα ετησίως.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *