Δημήτρης Γάκης – Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει τον ηρωισμό του

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Δημήτρης Γάκης. Η πορεία του Ποντιακού Ελληνισμού αποδεικνύει τον ηρωισμό του.
Μια σημαντική μέρα για τον Ελληνισμό. Είναι μέρα μνήμης, τιμής και χρέους.

Οι Έλληνες του Πόντου, μετά από μια πλούσια ιστορία 3.000 χρόνων, δημιουργίας και διάσωσης του Ελληνισμού στον Πόντο, πήραν μαζί τους μόνο την ψυχή τους.

Μαζί με τους ξεριζωμένους Έλληνες Μικρασιάτες αποτέλεσαν με τον πολιτισμό τους, την ευαισθησία τους, το κέφι τους, αλλά κυρίως με τον ασυμβίβαστο και μαχητικό χαρακτήρα τους για θυσίες στην υπεράσπιση του Ελληνικού Έθνους, ένα ισχυρό μπόλι για την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ελλάδας.

Σήμερα που και πάλι η ευρύτερη περιοχή του Πόντου φλέγεται, σήμερα που και πάλι γενοκτονίες συντελούνται, σήμερα που και πάλι άνθρωποι παίρνουν το γνωστό δρόμο της προσφυγιάς κουβαλώντας μόνο τις ψυχές τους, σήμερα που απειλείτε η επέκταση του πολέμου στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω του αναθεωρητισμού και των εξωφρενικών διεκδικήσεων της Τουρκίας,  σήμερα αποδεικνύεται ότι όταν οι λαοί δεν διδάσκονται η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν εκδίκηση.

Γι’ αυτό σήμερα  είναι αναγκαία η εθνική συσπείρωση για την υπεράσπιση της εθνικής μας κυριαρχίας στην βάση πάντα του Διεθνούς δικαίου. Όλοι οι Έλληνες μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε την διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων, όχι σαν μια πράξη εκδίκησης προς τον τουρκικό λαό αλλά σαν μια πράξη  αποτροπής τέτοιων  φαινομένων στο μέλλον.

Για εμάς, η Γενοκτονία των Ποντίων και η ανείπωτη βαρβαρότητα στους Έλληνες της Μικράς Ασίας αποτελούν άσβεστη ιστορική μνήμη, παρακαταθήκη για το μέλλον μας. Δεν υπερασπίζουμε ποτέ τις λύσεις των προβλημάτων με τα όπλα, αλλά με το διάλογο. Είμαστε όμως αποφασισμένοι για οποιαδήποτε αντίθετη επιλογή.

Ρόδος 19-5-2022

Δημήτρης Γάκης
Πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣυΡιζΑ.
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *