Το Σάββατο 22 Μαΐου και την Κυριακή 23 Μαΐου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης στο πλάισιο τριήμερης επίσκεψης σε Σάμο, Κω και Ρόδο, επισκέφθηκε τη Ρόδο

Ελλάδα Ρόδος

Το Σάββατο 22 Μαΐου και την Κυριακή 23 Μαΐου ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης στο πλάισιο τριήμερης επίσκεψης  σε ΣάμοΚω και Ρόδο, επισκέφθηκε τη Ρόδο.

Τον Υπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας  Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος.

Σκοπός της επίκεψης του ήταν ο  καλύτερος συντονισμός των συναρμόδιων φορέων στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, όπως επίσης και η αναφορά  στις δράσεις συνεργασίας και ενίσχυσης της πρόληψης και της ετοιμότητας που προωθεί το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κατά την επίσκεψη του στη Ρόδο, ο Υπουργός μετέβη  στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου ,ενημερώθηκε  διεξοδικά για υπηρεσιακά ζητήματα και  ευχαρίστησε τους Πυροσβέστες για το έργο τους.

Επίσης, επισκέφθηκε κλιμάκια εθελοντικών οργανώσεων, συνομίλησε με εθελοντές για τα θέματα που τους απασχολούν και τους ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά τους.

Συσκέψεις με τον Υπουργό και συναρμόδιους φορείς πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στο Δημαρχείο Ρόδου και την Κυριακή στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο Υπουργός  τόνισε ιδιαίτερα ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας προωθεί μια νέα αντίληψη, ένα νέο΄΄δόγμα΄΄ για την πυροπροστασία της χώρας, το οποίο επικεντρώνεται στην πρόληψη, την προετοιμασία-ετοιμότητα και την άμεση επέμβαση, με ενίσχυση των επίγειων και εναέριων περιπολιών, αλλά και προληπτικές δράσεις μεγάλης κλίμακας, όπως οι καθαρισμοί που πραγματοποιούνται σε δασικές εκτάσεις και αρχαιολογικούς χώρους σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

Η Πρόεδρος της Διοκούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας Ευτυχία Χαραλαμποπούλου υποδέχθηκε τον Υπουργό κατά την άφιξη του στη Ρόδο , συζήτησε μαζί του  και παρακολούθησε με την Γραμματέα και Β΄ Αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Ν.Δ. Σοφία Χατζημιχαήλ-Ταρασλιά τις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο και την Κυριακή στο Δήμο και την Περιφέρεια.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  έχει θέσει το ζήτημα της προστασίας της χώρας από πυρκαγιές σε πολύ υψηλό σημείο της ατζέντας της,  με το φετινό στρατηγικό σχεδιασμό να βασίζεται στην εμπειρία τού παρελθόντος και ειδικότερα των περσινών πυρκαγιών.

Το κόστος συνολικά για την πρόληψη και την καταστολή πρόκειται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια Ευρώ , μεγάλο μέρος του οποίου θα καλυφθεί από χρηματοδότηση της ΕΕ, καθώς και από χορηγίες.

Για τη  Διοκούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας

(Δ.Ε.Ε.Π.) Δωδεκανήσου Νέας Δημοκρατίας

             Η Πρόεδρος

  Ευτυχία Γ. Χαραλαμποπούλου

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *