«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

«Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών ΠΕ80 Οικονομίας»

Προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών-οικονομολόγων ζητά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας,επισημαίνοντας ότι υπάρχουν αθρόες συνταξιοδοτήσεις ή και αποχωρήσεις Οικονομολόγων-Εκπαιδευτικών που έχουν δημιουργήσει κενά.

Ο Μάνος Κόνσολας θεωρεί αναγκαιότητα την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου  ΠΕ80 Οικονομίας και παραθέτει στοιχεία που συνηγορούν σε αυτή την αναγκαιότητα, όπως:

Το γεγονός ότι στην προκήρυξη 2ΓΕ/2019, με την οποία έγιναν 4960 μόνιμοι διορισμοί στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μόνο το 1% από αυτές αφορούν στον κλάδο ΠΕ80 Οικονομίας.

Ο μεγάλος αριθμός αποχωρήσεων. Οι αποχωρήσειςοικονομολόγων εκπαιδευτικών  που έγιναν το Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2021 ήταν 149 ενώ οι αιτήσεις παραίτησης των εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ80,πριν τις ανακλήσεις, είναι 126.

Ο αυξημένος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών-οικονομολόγων, γεγονός που δείχνει τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Τη σχολική χρονιά 2020-2021, οι αναπληρωτές στο συγκεκριμένο κλάδο έφτασαν τους 400.

Το γεγονός ότι το μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι εξεταζόμενο μάθημα στις πανελλαδικές εξετάσεις, συνδέεται με το αυξημένο ενδιαφέρον των μαθητών για τον τομέα Πληροφορικής και Οικονομίας, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετες ανάγκες εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 80 Οικονομίας, οι οποίες θα πρέπει να καλυφθούν.

Η αυξημένη ζήτηση που καταγράφεται και στην Επαγγελματική Εκπαίδευση, αφού στα ΕΠΑΛ υπάρχουν 4 ειδικότητες που συνδέονται με την Οικονομική Επιστήμη, για τις οποίες υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον από τους μαθητές

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *