Γιώργος Καντής: Οι παραλίες της Ρόδου, γίνονται ( επιτέλους) προσβάσιμες

Ελλάδα Ρόδος


Γράφει ο Γιώργος Καντής 

Ξεκίνησε επιτέλους στη Ρόδο η τοποθέτηση των συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα για τους συμπολίτες μας ΑΜΕΑ και για τα εμποδιζόμενα άτομα από την εταιρεία
akri man.
Η Μητρόπολη του τουρισμού το νησί της Ρόδου που ετησίως υποδέχεται περί τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες θα γίνει επιτέλους προσβάσιμη σε τέσσερις παραλίες της ανατολικής πλευράς του νησιού, τόσο για τους τουρίστες που την επισκέπτονται αλλά κυρίως για όσους από τους 120.000 κατοίκους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και που επιτέλους θα μπορέσουν να απολαύσουν την θάλασσα και τον ήλιο όπως τους αξίζει.
Τα τέσσερα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν τα συστήματα sea access είναι οι παραλίες, ενυδρείο στην πόλη της Ρόδου, Φαληράκι, Αφάντου και Λίνδος.
Οι εργασίες άρχισαν σήμερα και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του επόμενου δεκαημέρου, παρουσία του Προέδρου του συλλόγου ΑΜΕΑ Ρόδου, κ. Παναγιώτη Φωνιαδάκη και μελών του συλλόγου, οι οποίοι θα φροντίσουν να επιλεχθούν τα κατάλληλα σημεία όπου η παραλία θα είναι εύκολα προσβάσιμη και με τις κατάλληλες υποδομές ( αποδυτήρια, ντους και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ).
Επειδή τα αυτονόητα για τους υπόλοιπους δεν είναι δεδομένα για τα Α.Μ.Ε.Α, ευχόμαστε οι συμπολίτες μας να σεβαστούν αυτές τις υποδομές και να τις διαφυλάξουν.
Τέλος να σημειωθεί πως η όλη διαδικασία καθυστέρησε επί επτάμηνο, χωρίς υπαιτιότητα του Δήμου Ρόδου, αλλά λόγω τις αθάνατης Ελληνικής γραφειοκρατίας!
Δεν πειράζει, κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο σοφός λαός, και σίγουρα οι συμπολίτες μας Α.Μ.Ε.Α συμφωνούν!

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *