Δημήτρης Γάκης: Μελανό στίγμα για το Σώμα η συμπεριφορά του Λιμενικού στην Τήλο. Η κυβέρνηση σιωπά ανησυχητικά

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Δημήτρης Γάκης: Μελανό στίγμα για το Σώμα η συμπεριφορά του Λιμενικού στην Τήλο. Η κυβέρνηση σιωπά ανησυχητικά.

Είναι πρωτοφανές αυτό που έγινε στην Τήλο από στέλεχος του Λιμενικού Σώματος  σε βάρος της δημάρχου Μαρίας Καμμά, αλλά κυρίως σε βάρος της Εθνικής μας υπόστασης.
Μια πρωτοφανής επίδειξη αλαζονείας, αυθάδειας και αυταρχισμού του αποσπασμένου στελέχους του Λιμενικού που ξεπερνάει όλα τα όρια των υπηρεσιακών του καθηκόντων .
Η δημόσια λεκτική επίθεση εναντίον της δημάρχου Τήλου, χρησιμοποιώντας μάλιστα και άκρως επικίνδυνη αντεθνική ρολόγια και συμπεριφορά, πιστεύουμε οτι δεν εκφράζει παρά μόνο μεμονωμένες ατομικές ενέργειες και όχι ευτυχώς το σύνολο του Λιμενικού σώματος, το έργο και τις θυσίες του οποίου αναγνωρίζουμε και τιμούμε. Αυτό το έργο πρέπει να το προστατέψουμε αλλά και το ίδιο το Σώμα πρέπει να αυτοπροστατευτεί από εσωτερικές αντιδράσεις και συμπεριφορές στελεχών του. Για αυτό και θα περίμενε κανείς την ΑΜΕΣΗ  αντίδραση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής και την υποδειγματική τιμωρία τέτοιων συμπεριφορών .
Η έκφραση που χρησιμοποίησε ο αποσπασμένος Λμενικός στην προτροπή να σεβαστεί την εκλεγμένη δήμαρχο Τήλου υποτιμώντας τον αριθμό των εκλεκτόρων υποτιμοντας δηλ του Τηλιακούς πολίτες λέγοντας σιγά την δήμαρχο που την εξέλεξαν …15 άνθρωποι  γι’ αυτό και το κύρος της είναι περιορισμένο!!!
Προτρέπουμε στον κύριο αυτό να ενημερωθεί για την ιστορία της Τήλου και την προσφορά των δημάρχων του νησιού. Με την έκφραση του προσβάλλει τις δημοκρατικές διαδικασίες κατά τις οποίες ο περήφανος Τηλιακός λαός επέλεξε τη δήμαρχο που θα τον εκπροσωπεί. Να γνωρίζει ότι η δημοκρατία δεν έχει όρια και μεγέθη αλλά είναι έννοια βαθιά ριζωμένη στην ίδια την πολιτική και κοινωνική μας συμπεριφορά.
Το χειρότερο όμως απ’ όλα είναι ότι αυτός ο Λιμενικός ενώ έχει αναλάβει να υπηρετεί την υπεράσπιση της Εθνικής μας ανεξαρτησίας και της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, τόλμησε να ξεστομίσει την “αγωνία του” για το …..πότε οι Τούρκοι θα καταλάβουν το νησί γιατί έτσι του αξίζει!!!.
Περιμένουμε μια ολόκληρη βδομάδα να υπάρξει αντίδραση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής αν και θα έπρεπε την αμέσως επόμενη στιγμή αυτός άνθρωπος να τεθεί σε διαθεσιμότητα. να μην έχει δικαίωμα να φέρει το εθνόσημο. Δεν θέλω να πιστεύω ότι η καθυστέρηση του υπουργείου επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές και αντιλήψεις.
Θέλω να επισημάνω και πάλι ότι τιμούμε το ρόλο και το έργο του Λιμενικού Σώματος αλλά όπως συμβαίνει σε κάθε συλλογικότητα υπάρχουν παράσιτα που πρέπει άμεσα να απομονώνονται. Και θα έπρεπε το ίδιο το σώμα ΑΜΕΣΑ να παρέμβει και να δώσει λύση σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και εκφράσεις.

Δημήτρης Γάκης
πρωην Βουλευτής Δωδεκανήσου
ΣΥΡΙΖΑ
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *