Η PepsiCo Hellas διακρίνεται με το 1o βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» στα Green Awards 2022

Ελλάδα

Η PepsiCo Hellas διακρίνεται με το 1o βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων»

στα Green Awards 2022

Με το 1ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» διακρίθηκε η PepsiCo Hellas στα Green Awards 2022.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή9 Σεπτεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του «The Second Thessaloniki Metropolitan Summit», που διοργάνωσαν λίγο πριν από την έναρξη της ΔΕΘ, ο Economist και το powergame.gr.

Η PepsiCo Hellas τιμήθηκε με το 1ο βραβείο στην ενότητα «Χρήση ανακυκλωμένων υλικών στις συσκευασίες προϊόντων» για τα μπουκάλια 1,5lt και 500ml των προϊόντων Pepsi, Lipton, 7UP free & Ήβη, τα οποία διαθέτει από τον Ιανουάριο του 2022 στην αγορά σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet).

Τα Green Awards, επιβραβεύουν τις εταιρείες με τις σημαντικότερες δράσεις για το περιβάλλον στην Ελλάδα,και η PepsiCo Hellas, κάνοντας την ανακύκλωση πράξη,συμμετέχει έμπρακτα στην πραγμάτωση του οράματος για τη δημιουργία ενός βιώσιμου, «ζωντανού» πλανήτη.

Το βραβείο παρέλαβε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Τάκη Θεοδωρικάκο η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, η οποία δήλωσε: «Σας ευχαριστώ θερμά για αυτό το βραβείο και είμαι ιδιαίτερα περήφανη για την τιμή που μας κάνετε σήμερα.

Η PepsiCo Hellas πιστή στη δέσμευσή της για λιγότερο πλαστικό και έναν πιο πράσινο πλανήτη έχει γίνει από τον Ιανουάριο του 2022 η 1η και μοναδική εταιρία στην Ελλάδα με χρήση 100% ανακυκλωμένου πλαστικού στα εμβληματικά προϊόντα της Pepsi, Lipton, 7UP free, Ήβη. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία μας συμβάλει έμπρακτα στην κυκλική οικονομία μέσα από την οποία  τα υλικά συσκευασίας χρησιμοποιούνται πολλές φορές και δεν καταλήγουν απορρίμματα.

Με υψηλό αίσθημα ευθύνης αλλά και πίστης σε αυτό που κάνουμε θέλουμε να αποτελέσουμε ένα θετικό παράδειγμα προς μίμηση για όλους, κάνοντας την ανακύκλωση μέρος των καθημερινών δραστηριοτήτων μας και προάγοντας την βιώσιμη αειφόρο ανάπτυξη. Σας ευχαριστώ για μία ακόμη φορά και ατενίζω το μέλλον με αισιοδοξία για περισσότερα και μεγαλύτερα επιτεύγματα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, κάτι που νομίζω πως έχουμε ανάγκη  σήμερα περισσότερο από ποτέ!»

Σχετικά με την PepsiCo

Οι καταναλωτές απολαμβάνουν τα προϊόντα της PepsiCo 1 δισεκατομμύριο φορές την ημέρα σε περισσότερες από 200 χώρες σε όλο τον κόσμο. Ο κύκλος εργασιών της PepsiCo το 2021 ξεπέρασε τα 79 δις και προήλθε κυρίως από τα προϊόντα Frito – Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker και Tropicana. Η γκάμα των προϊόντων της PepsiCo περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από απολαυστικά τρόφιμα και ποτά, εκ των οποίων οι 23 μάρκες φέρνουν η καθεμία περισσότερο από $1δις τζίρο σε πωλήσεις.

Στην καρδιά της PepsiCo βρίσκεται η φιλοσοφία μας «“Winning with Purpose”» – η θεμελιώδης πεποίθησή μας ότι η επιτυχία της εταιρείας μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα της κοινωνίας. Πιστεύουμε ότι βελτιώνοντας συνεχώς τα προϊόντα τα οποία πουλάμε, λειτουργώντας υπεύθυνα για την προστασία του πλανήτη μας και ενδυναμώνοντας τους εργαζόμενους μας σε όλο τον κόσμο, έχουμε τα στοιχεία εκείνα τα οποία επιτρέπουν στην PepsiCo να αποτελεί μία επιτυχημένη παγκόσμια εταιρεία, η οποία δημιουργεί μακροπρόθεσμη αξία για την κοινωνία και τους μετόχους της. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε www.pepsico.com.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *