«Νέα εποχή για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μνημόνιο Συναντίληψης με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας»

Ελλάδα Ρόδος

«Νέα εποχή για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ. Μνημόνιο Συναντίληψης με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας»

Η πρόταση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, για τη σύναψη μνημονίου συναντίληψης καισυνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, την Εταιρεία Πρόληψης Φυσικών Καταστροφών και Προστασίας Περιβάλλοντος Ρόδου, μια δομή που τα προηγούμενα χρόνια στηρίχθηκε από την αυτοδιοίκηση, είναι πλέον πραγματικότητα.

Σήμερα, υπογράφηκε το σχετικό μνημόνιο συναντίληψηςανάμεσα στον Υπουργό κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Δήμαρχο Ρόδου, κ. Αντώνη Καμπουράκη, παρουσία του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα.

Με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ για να αναπτύσσει δράσεις πρόληψης αλλά και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών.

Όπως είναι γνωστό η χρηματοδότηση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ προκειμένου να αναπτύσσει δράσεις αλλά και να απασχολεί εργαζόμενους ήταν ένα μεγάλο και αξεπέραστο εμπόδιο το τελευταίο διάστημα.

Το συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας συνιστά αναγνώριση του ρόλου της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, ενώ αξίζει να επισημανθεί και μία ακόμα πρόταση που κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας και αφορά στην  εκπαίδευση του προσωπικού της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για τη διευθέτηση ενός πολύ σημαντικού προβλήματος που δίνει διέξοδο στη δραστηριοποίηση μιας σημαντικής δομής πολιτικής προστασίας για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Είχαμε και έχουμε ανάγκη μιας δομής όπως η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα σε ζητήματα πυρκαγιών και φυσικών καταστροφών και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης διασφαλίζει την χρηματοδότηση αυτής της δομής».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *