«Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου»

Ελλάδα Περιφέρεια


«
Διαβεβαιώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης προς τον Μάνο Κόνσολα για την κάλυψη των κενών θέσεων στο Ειρηνοδικείου Καλύμνου»

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Κώστας Τσιάρας, με έγγραφη απάντηση -ενημέρωση προς τον Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, αναφέρεται στηνστελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου, ζήτημα που είχε αναδείξει με παρέμβασή του.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης αναγνωρίζει την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης με  προσωπικό του Ειρηνοδικείου και συγκεκριμένα των δύο κενών οργανικών θέσεων.

Αναφέρει ότι στο πλαίσιο του Β΄ κύκλου κινητικότητας 2022 έχει κατατεθεί αίτημα και αναμένεται η σχετική έγκριση από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη της μίας κενής οργανικής θέσης του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Παράλληλα, στο  πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων του έτους 2023, έχει εγκριθεί η κάλυψη μιας (1) θέσης του κλάδου Γραμματέων του Ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης ενημερώνει τον κ.Κόνσολα, ότι η στελέχωση πλέον των δικαστικών υπηρεσιών  θα διενεργείται μέσω της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κατόπιν επιλογής με γραπτό  διαγωνισμό.

Ο πρώτος διαγωνισμός για την επιλογή εκπαιδευομένων που πρόκειται να καταλάβουν θέσεις δικαστικών υπαλλήλων θα πραγματοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2023.

Ο Μάνος Κόνσολας στην παρέμβασή του είχε επισημάνει το πρόβλημα αλλά και το γεγονός ότι στο Ειρηνοδικείο Καλύμνου υπηρετεί μία μόνο υπάλληλος, με αποτέλεσμα όταν κάνει χρήση της άδειάς της, να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο υπάλληλοι του Πρωτοδικείου Κω προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Ειρηνοδικείο Καλύμνου.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *