Πώς το φαγητό παίζει το ρόλο του ψυχολόγου στη ζωή μας

Υγεία

Παρόλο που το φαγητό αποτελεί ανάγκη επιβίωσης, μπορεί να συνδεθεί και με άλλες έννοιες, όπως είναι η απόλαυση, η διασκέδαση και η διαφυγή!

 

Οι τροφές και τα σνακ που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, περιέχουν μεγάλα ποσοστά λίπους αλλά και πρωτεϊνών. Μάλιστα, πολλές φορές συνδέονται συνειρμικά με στιγμές που νοσταλγούμε ή αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων. Έτσι κάποιοι καταφεύγουν στο αγαπημένο τους φαγητό που είναι τα μακαρόνια με κιμά, κάποιοι άλλοι προτιμούν ένα λαχταριστό πιάτο γιουβέτσι, όπως το έφτιαχνε η μητέρα τους, άλλοι προσπαθούν να χαλαρώσουν από το άγχος και το στρες της ημέρας με τη συντροφιά μιας σοκολάτας, ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να καταπνίξουν την ανία τους τσιμπολογώντας τα μπισκότα και τα τσιπς που μόλις βρήκαν στο ντουλάπι τους.

 

Η κατανάλωση ανθυγιεινών τροφών, πολλές φορές προκαλεί τύψεις στα άτομα που τα καταναλώνουν, με αποτέλεσμα την αύξηση του στρες και του άγχους, κάτι που βοηθάει στην επιδείνωση της κακής διάθεσης και της κατάθλιψης.

Συνοψίζοντας, παρόλο που το φαγητό είναι ένα είδος απόλαυσης, η λάθος επιλογή τροφίμου ως παρηγορητικό φάρμακο , πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε αντίθετα αποτελέσματα. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα νιώσετε την ανάγκη να αισθανθείτε καλύτερα και σκεφτείτε το ψυγείο, θυμηθείτε πως υπάρχουν χίλια-δυο άλλα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και σίγουρα θα σας φτιάξουν τη μέρα, όπως έναν περίπατο στην παραλία παρέα με έναν καλό φίλο!

13Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *