Κικίλιας: Η ΝΔ δεν είχε ψηφίσει την περικοπή των συντάξεων

Πολιτική

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο Βασίλιας Κικίλιας.
«Ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη και τσαλακώνει το Σύνταγμα, ευτελίζοντας τη συνταγματική αναθεώρηση, χρησιμοποιώντας τη δικαστική εξουσία, την Εκκλησία, τα δημοψηφίσματα, προκειμένου να τα εκμεταλλευτεί κομματικά», τόνισε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στην τηλεόραση του «Alpha», επισημαίνοντας πως «αυτός είναι ένας τρόπος να μην οδηγηθεί πουθενά η διαδικασία και να πάμε προεκλογικά σε πόλωση, σε μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να μαζέψει τα ποσοστά του, να συσπειρώσει τον κόσμο του και να χάσει αξιοπρεπώς».

O Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, επίσης, πως «η συνταγματική αναθεώρηση όπως τη φέρνει ο κ. Τσίπρας είναι ένα προπέτασμα καπνού. Είναι πάγια τακτική του τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Προσπαθεί να αλλάζει την ατζέντα για να ξεχνούν οι φτωχοποιημένοι συμπολίτες μας τα πραγματικά προβλήματα: Έχει υπερφορολογήσει αγρίως τους πάντες, έχει υπογράψει δύο μνημόνια, έχει δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα μέχρι το 2060, έχει εκχωρήσει όλη τη δημόσια περιουσία στο υπερταμείο, έχει “ψήσει το ψάρι” στα χείλη των Ελλήνων», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ δεν ψήφισε την περικοπή των συντάξεων»
Αναφερόμενος στις συντάξεις, ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ είπε πως την περικοπή τους την ψήφισαν μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, επισημαίνοντας πως η Νέα Δημοκρατία δεν την ψήφισε και έφερε τροπολογία για να μην ισχύσει και ο κ. Τσίπρας δεν τη δέχτηκε.

«Τι είναι το υπερπλεόνασμα για το οποίο μάς μιλάει; Είναι οι δημόσιες επενδύσεις που δεν έχουν γίνει, το κομμάτι που μας αναλογεί από τις ευρωπαϊκές επενδύσεις που δεν έχουν γίνει, και η μη επιστροφή των φόρων στους πολίτες και των χρεών προς τον ιδιωτικό τομέα», είπε χαρακτηρίζοντας τον κ. Τσίπρα ως «κρατιστή της δεκαετίας του 1980, μεταμορφωμένο σε ένα φρέσκο πρόσωπο, ο οποίος το μόνο πράγμα που έχει μονίμως στο μυαλό του είναι πώς θα υφαρπάζει την ψήφο των Ελλήνων υποσχόμενος διορισμούς, σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ».

«Είναι όλα φτιασιδωμένα για να εξυπηρετεί το προσωπικό πολιτικό του συμφέρον», δήλωσε χαρακτηριστικά.

5Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *