Επίσκεψη του υποψηφίου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μιχάλη Αγγελόπουλου στη Ρόδο

Δωδεκάνησα

Σήμερα  Δευτέρα, 18 Μαρτίου 2019, Ο Μιχάλης Αγγελόπουλος  μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο Κογκρέσο περιφερειών, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Δήμαρχος Σάμου και υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.,  βρίσκεται στη Ρόδο, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε όλη την Επικράτεια εν όψει των Ευρωκλογών της 26ης Μαϊου 2019.

Το πρόγραμμά του στο νησί της Ρόδου είχε ως εξής: 10πμ-11πμ Συνέντευξη στην ΕΡΑ Ρόδου 11πμ – 12πμ Συναντήσεις με θεσμικούς εταίρους στην Περιφέρια 12πμ – 13μμ Συνέντευξη Τύπου στο Γραφείο Συμπαραστάτη του Πολίτη 13.30μμ – 14.30μμ Ομιλία στην Ημερίδα του Δήμου και του Δικτύου “Δάφνη” με θέμα: “Kαινοτόμες τεχνολογίες και πολιτικές για την μετάβαση των Ελληνικών νησιών στην καθαρή ενέργεια”.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης του κ. Αγγελόπουλου με το Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο συζητήθηκε το θέμα του ΦΠΑ. Ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε στους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ τονίζοντας ότι δεν είναι κάποιο προνόμιο για τα νησιά αλλά δικαίωμα για όλα τα νησιά των Χωρών της Ευρωπαικής Ένωσης. Ο κ. Χατζημάρκος μεταξύ άλλων χαρακτήρισε ολέθρια για τα νησιά την απόφαση εξίσωσης των συντελεστών ΦΠΑ με τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας. Στο τέλος της εισήγησης του ο δήμαρχος Ρόδου επισήμανε ότι στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν πολιτικοί διαχωρισμοί ούτε υπάρχουν πολιτικές ταυτότητες και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Αγγελόπουλος ο οποίος ανέφερε ότι είναι μεγάλη του τιμή και χαρά να βρίσκετε στην Ρόδο. Όπως είπε είναι εξοικειωμένος και με την αγωνία και με την πρόοδο και με την προοπτική και την εξωστρέφεια που εκπροσωπεί η Ρόδος. Τόνισε ότι τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου όσο και η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου έπραξαν κάτι παραπάνω από το καθήκον τους.  Τόλμησαν όπως είπε να παρέμβουν στα πράγματα και να εκπονήσουν μελέτες, να υιοθετήσουν αποφάσεις, για να μπορέσουμε να έχουμε μια συγκροτημένη και ευπρόσωπη παρουσία σε ένα  τόσο μεγάλο θέμα που διεκδικούμε.

9Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *