Η έκθεση «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί θησαυροί από τη Σαουδική Αραβία» στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός Ελλάδα

Η έκθεση «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί θησαυροί από τη Σαουδική Αραβία» στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει 300 αριστουργήματα που εντυπωσιάζουν με την περίτεχνη ομορφιά τους.

Χρυσά κτερίσματα, πολύτιμα λατρευτικά αγαλματίδια, νωπογραφίες, κεραμικά, γλυπτά μεγάλων διαστάσεων, επιγραφές, επιτύμβιες στήλες – ένας ολόκληρος θησαυρός που σου αποκαλύπτεται σταδιακά, κερδίζοντας τον θαυμασμό και σκορπώντας διάχυτο τον ενθουσιασμό.

Και, πράγματι, ο επισκέπτης της μεγάλης έκθεσης με τίτλο «Δρόμοι της Αραβίας. Αρχαιολογικοί Θησαυροί από την Σαουδική Αραβία» θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πάνω από 300 έργα εκτεθειμένα χρονολογικά, τα οποία όχι μόνο θα τον εντυπωσιάσουν με την περίτεχνη ομορφιά τους, αλλά και θα τον μυήσουν στον πολυδιάστατο χαρακτήρα και την μακρά ιστορία της Αραβίας.

Πρόκειται για μία περιδιάβαση από την προϊστορική εποχή έως και τον εικοστό αιώνα – μέσα από τα εκπληκτικά ευρήματα αρχαιολογικών ερευνών που πραγματοποιούνται κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Άλλωστε, η έκθεση -η οποία εγκαινιάστηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138 και θα διαρκέσει έως τις 26 Μαΐου- έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό διεθνώς. Και αυτό γιατί πρωτοπαρουσιάστηκε στο Λούβρο το 2010 και έκτοτε έχει ταξιδέψει σε τρεις ηπείρους.

Η έκθεση διοργανώνεται από τη Σαουδική Επιτροπή Τουρισμού και Εθνικής Κληρονομιάς, το Εθνικό Μουσείο του Ριάντ και το Μουσείο Μπενάκη με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, η ιδιαιτερότητά της που την καθιστά ξεχωριστή, είναι ότι εμπλουτίζεται με έργα ισλαμικής τέχνης και σπάνιες εκδόσεις από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και ολοκληρώνεται με ένα ειδικό αφιέρωμα στην ίδρυση και την ιστορία του βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας, ενώ την συνοδεύει πλούσια εικονογραφημένη έκδοση.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

4Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *