ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Η κυβέρνηση οδήγησε σε τέλμα την εκπαίδευση αλλά και την πρόσβαση νέων ανθρώπων στο επάγγελμα του ξεναγού»

Πολιτική

«Η κυβέρνηση, ούτε είχε, αλλά ούτε έχει σχέδιο στον τομέα της τουριστικής εκπαίδευσης και στην προκειμένη περίπτωση για το θέμα της κατάρτισης και εκπαίδευσης των ξεναγών. Η εικόνα που υπάρχει σήμερα, είναι ότι δεν υπάρχει πρόσβαση και διέξοδος για όσους θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του ξεναγού, ενώ το όλο πλαίσιο δεν ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες, αλλά και τις απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς», επισημαίνει ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σε Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι:

– Την 1η Αυγούστου προκηρύχθηκαν 30 θέσεις για τη Σχολή Ξεναγών της Αθήνας, η διαδικασία των αιτήσεων ολοκληρώθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν δύο μήνες μετά.

– Η Υπουργός Τουρισμού είχε εξαγγείλει τη λειτουργία της Σχολής Ξεναγών στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο, αλλά, δύο χρόνια μετά, δεν έχει γίνει τίποτα.

2Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *