Βράβευση 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Δωδεκάνησα Περιβάλλον

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  «Οικολογικά Σχολεία», διοργάνωσε Εκδήλωση Βράβευσης των σχολείων που συμμετείχαν με επιτυχία στο Δίκτυο επί δύο ή περισσότερα συναπτά έτη.

 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη στην οδό Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, το Σάββατο 6  Απριλίου 2019.

 Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου, τα τελευταία τέσσερα σχολικά έτη, ανταποκρίνονται με επιτυχία στο κάλεσμα του  Διεθνούς Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους στη φύση και στο περιβάλλον. Φροντίζουν και περιποιούνται καθημερινά το προαύλιο και τον σχολικό κήπο, ποτίζουν, ξεβοτανίζουν, φυτεύουν  και φροντίζουν τα αναρριχώμενα φυτά του ξύλινου υπόστεγου. Στο σχολείο υπάρχει κάδος κομποστοποίησης, κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και πλαστικών, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές συγκεντρώνουν καθημερινά μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων προϊόντων.

Με κεντρικό άξονα το τρίπτυχο, ΜΕΙΩΝΩ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ-    ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ, οι μαθητές του 3ου Δ. Σ. Ρόδου, αξιοποιούν την κάθε τους μέρα δημιουργικά και δρουν υπεύθυνα, για ένα καθαρό περιβάλλον, έναν υγιή πλανήτη και ένα καλύτερο αύριο.

 

 

 

 

38Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *