Η μεγαλύτερη συλλογή Porsche έγινε στάχτη

Κόσμος Auto-moto

Μια μεγάλη έκρηξη αερίου στη Βόρεια Καρολίνα, προκάλεσε την καταστροφή ενός ιστορικού κτηρίου. Από την έκρηξη έχασε την ζωή του ένας περαστικός και 12 εργαζόμενοι στο κτήριο τραυματίστηκαν. Επίσης μια ανεκτίμητη συλλογή vintage Porsche καταστράφηκε.

Η αστυνομία ξεκίνησε την εκκένωση του κτηρίου όταν ειδοποιήθηκε από εργαζόμενους της υπηρεσίας φυσικού αερίου στο Durham στην Βόρεια Καρολίνα πως υπάρχει διαρροή. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η εκκένωση, έγινε ισχυρή έκρηξη η οποία διέλυσε το διατηρητέο ​​κτίριο. Το κτίσμα ήταν πρώην αντιπροσωπεία της Studebaker και είχε ανεγερθεί το 1920. Ότι δεν διέλυσε η έκρηξη το κατέστρεψε η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε μετά.

Στο κτίριο, στεγαζόταν η παγκοσμίου φήμης συλλογή Ingram με αυτοκίνητα της Porsche, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος καταστράφηκε. Την συλλογή αποτελούσαν 80 από τα πιο σπάνια και πιο πολύτιμα μοντέλα της ιστορίας της εταιρείας. Μάλιστα η Porsche την είχε αναγνωρίσει ως μια εκπληκτική ανασκόπηση της ιστορίας της. Η έκταση της ζημιάς στην συλλογή χαρακτηρίστηκε από την πυροσβεστική πιθανόν ανεπανόρθωτη.

Ο δήμαρχος της πόλης Durham Steve Schewel επαίνεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την ανταπόκρισή τους στο περιστατικό. «Δεν είναι μια ευτυχισμένη μέρα» δήλωσε και πρόσθεσε:  «Όμως, είναι μια μέρα που είμαι υπερήφανος για το πως λειτούργησαν οι υπηρεσίες μας».

www.protothema.gr

15Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *