Η αγωνιστική χρονιά στο άθλημα της ιππικής αντοχής έκλεισε στη Ρόδο με τον 15οΠανελλήνιο αγώνα ανάπτυξης ιππικής αντοχής – endurance

Αθλητικά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου ο τελευταίος αγώνας της αγωνιστικής περιόδου 2018 για το άθλημα της ιππικής αντοχής – endurance, που διοργάνωσε το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου (Κ.Ε.Ι.Ρ) στις εγκαταστάσεις του,υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Ε.Ο.Ι).

Η διοργάνωση του 15ουΠανελλήνιου αγώνα ανάπτυξης ιππικής αντοχής – endurance επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το υψηλό επίπεδο της ιππασίας στη Ρόδο καθώς οι αθλητές του ομίλου εκπλήρωσαν το στόχο της πρόκρισης σε υψηλότερες κατηγορίες.Στην κατηγορία των 40χλμ. νικήτρια αναδείχθηκε η Ναταλί Πιλατάκη, στη 2η θέση ο Μανώλης Μαχραμάς, 3η θέση η Φαίδρα Ζαλαβρά, 4η θέση ο Δημήτρης Χατζηαντώνης, 5η θέση η Μαρία Ζαλαβρά, 6η θέση η Τόνια Ντουρουτλή και 7η θέση η Ρωξάνη Κοντογιάννη.

Στην κατηγορία των 20χλμ. η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: Πρώτη θέση Στέλλα Παπανικολάου, 2η θέση Ραφαέλα Σαλονικιού, 3η θέση Έμμα Γιακουμάκη, 4η
θέση Εμμανουέλα Αραμπατζή και 6η θέση Βασιλική Καρακοπούλου.Παράλληλα με την αγωνιστική δράση, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις για την απόκτηση άδειας ικανότητας αθλητού με παρουσία εξεταστών – κριτών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας (Ε.Ο.Ι) όπου όλοι οι υποψήφιοι τις ολοκλήρωσαν με επιτυχία.
Οι απεσταλμένοι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας εγκωμίασαν το υψηλό επίπεδο ιππασίας και έδωσαν συγχαρητήρια στον υπεύθυνο του ομίλου κύριο Παντελή Σαλονικιό για την άψογη διοργάνωση. Συγκεκριμένα την ελληνική ομοσπονδία εκπροσώπησαν ο κύριος Μητσόπουλος (κτηνίατρος ελληνικής και διεθνής ομοσπονδίας ιππασίας), ο κύριος Σχοινάς (Πρόεδρος αγωνοδίκης επιτροπής), η κυρία Σβορώνου (επικεφαλής επόπτης), οι κυρίες Comes και Δεμιροπούλου (επόπτες), η κυρία Χαλκοπούλου (γραμματεία αγώνων/αποτελεσμάτων) και η κυρία Chonimpall (βοηθός επόπτη).

 

Ειδική μνεία αξίζουν οι γονείς των αθλητών με την πολύτιμη βοήθεια τους στον αγώνα των παιδιών ενώ ορισμένοι συμμετείχαν ενεργά στην εξέλιξη του αγώνα ως βοηθοί και μέλη της γραμματείας, επιδεικνύοντας ζωηρό ενδιαφέρον για το ξεχωριστό άθλημα της ιππικής αντοχής.
Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου και οι εγκαταστάσεις του ομίλου γέμισαν με μικρούς και μεγάλους που είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν από κοντά εντυπωσιακά άλογα εμψυχώνοντας τους αθλητές με θετικά σχόλια και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Την επιμέλεια της διοργάνωσης υλοποίησε η εταιρία Beyond Group. Ευχαριστούμε θερμά τους υποστηρικτές που συνέβαλαν στην υλοποίηση του αγώνα:
Blue Star Ferries, Europcar, Plaza Hotel, Πήγασος Pet Shop, Sarantis Medical, Douroutlis, Cair, Ταβέρνα Αρτέμιδα, Iviskos, Argy’s Art, Εστιατόριο Πολλωνιάτισα, και την Ομάδα
Αντιμετώπισης Καταστροφών Ρόδου. Ευχόμαστε να συνεχίσουν να στέκονται αρωγοί και να στηρίζουν παρόμοιες προσπάθειες.Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε η αγωνιστική χρονιά για τον όμιλο καθώς με τα τελευταία αποτελέσματα αναδείχτηκε στην 2η θέση πανελλαδικά για την αγωνιστική περίοδο 2018, αποδεικνύοντας εμπράκτως την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από όλους τους αθλητές, τους ίππους και τον εκπαιδευτή τους, αψηφώντας την κούραση και την ταλαιπωρία ταξιδιών αφού οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται εκτός Ρόδου.

Το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Ιππασίας Ρόδου θα συνεχίσει και στο νέο έτος την αδιάκοπη προσπάθεια για ανάδειξη και προβολή της ιππασίας στο νησί της Ρόδου!
Συγχαρητήρια σε όλους και ευχόμαστε πάντα πρωτιές!

 

42Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *