ΠΟΕΔΗΝ: Κυβερνητικά σχέδια για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά

Ελλάδα

Με σχέδια επί χάρτου επιχειρούν τα συναρμόδια υπουργεία να αντιμετωπίσουν το μείζον ζήτημα των δεκάδων παιδιών που έχουν απομακρυνθεί με εισαγγελική εντολή από τις οικογένειές τους και φιλοξενούνται σε παιδιατρικά νοσοκομεία, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών.

Τις προσχηματικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τη διαχείριση των «εγκαταλελειμμένων παιδιών» στηλιτεύει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), μία ημέρα μετά τη διαμαρτυρία των εργαζομένων του Παίδων «Η Αγία Σοφία» για τα παιδιά με εισαγγελική εντολή που μεγαλώνουν μέσα στο νοσοκομείο, αλλά και τη σπουδή της κυβέρνησης να υποσχεθεί πως θα μετακινηθούν κάποια παιδιά σε δομές και πως θα ιδρυθούν δύο ξενώνες.

Επισημαίνει μάλιστα η ΠΟΕΔΗΝ τη θλιβερή σύμπτωση να εγκαινιάζει η υπουργός Εργασίας, κυρία Έφη Αχτσιόγλου το Ηλεκτρονικό Εθνικό Μητρώο Αναδοχής και Υιοθεσίας στη βασική προνοιακή δομή της χώρας, στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα, που στενάζει από τις ελλείψεις προσωπικού και τα εγκαίνια να γίνονται στον απόηχο της κατακραυγής για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά στα Παίδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Ομοσπονδία, στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της Αττικής φιλοξενούνται 76 εγκαταλελειμμένα παιδιά ηλικίας από μηνών έως 16 ετών. Συγκεκριμένα, φιλοξενούνται 41 παιδιά στο Παίδων «Η Αγία Σοφία», 20 στο Παίδων Πεντέλης και 15 στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού». Άλλα 15 «εγκαταλελειμμένα βρέφη» βρίσκονται σήμερα στα δύο μαιευτικά νοσοκομεία «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» τα οποία αδυνατεί να φιλοξενήσει το Κέντρο Βρεφών Μητέρα.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *