“Νέα μέρα” Στράτος Καρίκης συνοδευόμενος απο στελέχη του, είχε συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου

Δωδεκάνησα

Συνεχίζοντας τις επαφές του με τους παραγωγικούς φορείς του νησιού, ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα μέρα” Στράτος Καρίκης συνοδευόμενος απο στελέχη του, είχε συνάντηση εργασίας με το Δ.Σ της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.
Στη διάρκεια μιας ιδιαίτερα γόνιμης συζήτησης έτεθησαν τα θέματα που απασχολούν τους ξενοδόχους για την επόμενη μέρα και τις νέες συνθήκες και προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθώς και στην συνεργασία τους με τον Δήμο σε πολλές παραμέτρους της λειτουργίας του ξενοδοχειακού τομέα.
Με την παραδοχή οτι οι ξενοδόχοι είναι βασικός πυλώνας του τουριστικού οικοδομήματος του νησιού μας, ο κ. Καρίκης ανέλυσε διεξοδικά τις προτάσεις και τις θέσεις του προγράμματος του, αναφέροντας οτι η συνεργασία μαζί τους σε συγκεκριμένες προγραμματικές βάσεις ειναι γι αυτόν δέσμευση.
Με έμφαση στην εικόνα αλλά και στην προώθηση της Ρόδου ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η λειτουργία ενός οργανισμού που θα λειτουργήσει χωρίς αγκυλώσεις και στεγανά, είναι προαπαιτούμενο στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό περιβάλλον της τουριστικής βιομηχανίας.
Επισημαίνοντας οτι οι  πρακτικές του παρελθόντος οδήγησαν σε τέλμα τις δομές στήριξης της τουριστικής επιχειρηματικότητας στη Ρόδο, ο κ.Καρίκης έδωσε το στίγμα των προθέσεων του και των προτάσεων του που αφορούν:

-Την δημιουργία ενός οργανισμού προώθησης του τουριστικού μας προϊόντος με σοβαρή στήριξη και μεγάλη χρηματοδότηση, συνδεδεμένο με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου.

-Την αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου της πόλης με αποκατάσταση των δημόσιων χώρων του, θέσεις στάθμευσης στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια της πόλης, mini bus για την εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών μας, με στόχο ένα κέντρο με λιγότερη κυκλοφοριακή επιβάρυνση.

-Το τέλος της ανομίας και την αναβάθμιση των παραλιών μας με καθαρό πλαίσιο λειτουργίας και σύγχρονες προδιαγραφές.

-Την δέσμευση του, οτι η συνεργασία με τους ξενοδόχους του νησιού θα γίνει πάνω σε νέες, υγιείς βάσεις, με ανοιχτό διάλογο και καθαρό πλαίσιο, με σεβασμό στους επιχειρηματίες, με νέα πρόσωπα σε θέσεις ευθύνης, χωρίς δημαρχοκεντρική λογική και κοινό στόχο την βελτίωση της εικόνας και της αισθητικής του νησιού και απάλειψη των δυσλειτουργιών του παρελθόντος που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη του τόπου μας.

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *