Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την ημερίδα των Δομών Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου

Υγεία

Την εκδήλωση άνοιξε η κα. Ζωάννου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, αναφερόμενη στις διαστάσεις του κοινωνικού φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας και στις δυνητικές επιπτώσεις στη γυναίκα και στο παιδί. Χαιρετισμό απηύθυναν o κ. Καλλιωράκης Αστυνομικός Διευθυντής Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου και ο κ. Περίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ακόμη ο κ. Μηνατσής, Έπαρχος Καρπάθου-Κάσου και ο κ. Μανδρακός, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αρχικά παρουσιάστηκαν οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών από με την κα. Μηνατσή, κοινωνιολόγο και την κα. Φακιδαράκη, ψυχολόγο, οι οποίες αναφέρθηκαν στις παρεχόμενες υπηρεσίες του Συμβουλευτικού Κέντρου, στον κύκλο της βίας και στον αντίκτυπο που έχει το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας στη γυναίκα και στα παιδιά. Ακολούθησε ο κ. Στεφανάκης, ψυχολόγος, που παρουσίασε τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και τις απαιτούμενες διαδικασίες για την εισαγωγή μιας γυναίκας σε αυτόν. Στη συνέχεια ο κ. Τσακιράκης, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, αναφέρθηκε στο χειρισμό των υποθέσεων της Ενδοοικογενειακής Βίας από την Ελληνική Αστυνομία ενώ ο κ. Καντιδενός, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, ανέλυσε την σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, το περιεχόμενο της και τις συνέπειες στην Ελληνική έννομη τάξη. Η εκδήλωση έκλεισε με τις ομιλίες του κ. Σουρούλια, Ειδικού Παιδοψυχίατρου-Ψυχοθεραπευτή, ο οποίος ανέπτυξε το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης και του παιδικού τραύματος και της κα. Μουτάφη, Προέδρου της ΧΕΝ, που ανέδειξε καλές πρακτικές της ΧΕΝ στα σχολεία για την προάσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του κοινού. Το συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε η κα. Παπασάββα, από το Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες δίνονται στο Ίδρυμα Σταματίου για τη ζεστή φιλοξενία στο χώρο του, στο Europe Direct Δωδεκανήσου της ΑΝΔΩ για την παροχή καφέ και γλυκισμάτων στο παρευρισκόμενο κοινό, καθώς και στο Ραδιόφωνο Λυχνάρι, που ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.

2Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *