Τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο “φωτογραφίζονται κάτω από τα άστρα”

Κόσμος

Σε μία ζωή ενός γιγαντιαίου sequoia θα γεννηθούν και θα πεθάνουν πολλές γενιές ανθρώπων. Τα τεράστια αυτά δέντρα από την Καλιφόρνια μπορούν να ζήσουν χιλιάδες χρόνια. Αν και αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι σημαντικό, γράφει η φωτογράφος Beth Moon στο βιβλίο της Ancient Skies, Ancient Trees, “σε σύγκριση με την ηλικία των αστεριών παραπάνω δεν είναι ούτε μία αναλαμπή του ματιού”.

Η Moon φωτογραφίζει αυτά τα δέντρα εδώ και 20 χρόνια σε όλο τον κόσμο από την Ανατολή μέχρι και το ηλιοβασίλεμα.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπουμε ένα ελαιόδεντρο να βρίσκεται σε ένα άλσος στην Απουλία της Ιταλίας. Η τοποθέτηση των παλαιότερων δέντρων ελιάς δεν ήταν δύσκολη σύμφωνα με την Moon γιατί έχουν τους ευρύτερους και πιο στριμμένους  με κόμπους κουλουριασμένους κορμούς.

Η Moon ανακάλυψε μία επιστημονική μελέτη που υποδηλώνει μία συσχέτιση μεταξύ της ανάπτυξης των δέντρων και της γαλαξιακής κοσμικής ακτινοβολίας, γεγονός που δεν της έκανε εντύπωση και βοήθησε πάνω στην ερευνά της.

Στην συνέχεια ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε αρκετές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας, της Ιταλίας, της Ναμίμπια και της Μποτσουάνα, που τεκμηριώνει αρχαία baobabs, junipers, sequoias  κάτω από τους ουρανούς που καλύπτονται από αστέρια. Όπως λέει και η ίδια: Μάθετε πού επικαλύπτονται τα πιο σκοτεινά μέρη του κόσμου με τα παλαιότερα δέντρα του κόσμου, πηγαίνετε εκεί και τραβήξτε όμορφες φωτογραφίες.

www.nationalgeographic.com

 

 
 
0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *