Στην Ρόδο βρέθηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος

Πολιτική Δωδεκάνησα

Στην Ρόδο βρέθηκε σήμερα ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος.

Ο κ. Κύρτσος, πραγματοποίησε  ομιλία  στο Επιμελητήριο Δωδεκανήσου με θέμα “Ευρωεκλογές σε κρίσιμο πολιτικό σταυροδρόμι. Προκλήσεις, προβλήματα, ευκαιρίες για Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση”.

Στην ομιλία του ο κ. Κύρτσος ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την διαφορετικότητα των ευρωεκλογών του 2019 σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2014. Τότε, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε κυριαρχούσε η οικονομική και κοινωνική κρίση στην Ευρωπαική Ένωση, ενώ τώρα κυριαρχούν άλλα ζητήματα για την διαχείριση της οικονομίας την τελευταία πενταετία. Σύμφωνα με όσα είπε η ανεργία στην Ευρωπαική Ένωση σήμερα είναι κατώτερη από την ανεργία του 2008, που σημαίνει ότι απορροφήθηκε όλη η πρόσθετη ανεργία που δημιούργησε η κρίση του 2008, που και αυτό με την σειρά του σημαίνει οτι η Ε.Ε πηγαίνει καλά σε ότι αφορά τα οικονομικά.

Ο κ. Κύρτσος μίλησε στο i12.gr αναφορικά με το σκοπό της επίσκεψής του στην Ρόδο αλλά και για το τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να κερδίσει την ψήφο του κόσμου.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε μια προσπάθεια να διεκδικήσει έναν από τους τέσσερις σταυρούς αλλά και να ανεβάσει τα ποσοστά για την ΝΔ ο κ. Κύρτσος επισκέπτεται διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Έχει έντονο ενδιαφέρον όπως είπε να μάθει τι συμβαίνει σε τοπικό επίπεδο τοπικής οικονομίας και τοπικής κοινωνίας κάθε περιοχής και να δει πως μπορεί να συνδέσει την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών με τις Ευρωπαικές πολιτικές δεδομένου της εμπειρίας που έχει αποκτήσει στο Ευρωπαικό κοινοβούλιο σαν μέλος της επιτροπής οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων.

Επίσης ο κ. Κύρτσος έκανε και μία αναφορά στους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και τόνισε ότι το θέμα της νησιωτικότητας είναι προτεραιότητα στην Ευρωπαική Ένωση, όπως και το θέμα του ΦΠΑ και η διαμόρφωση του κόστους. “Θέλουμε όπως είπε τα νησιά μας να είναι ανταγωνιστικά σε διεθνές επίπεδο και να είναι ανταγωνιστικά όσο αφορά το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων τους”. “Όλα αυτά έχουν τεράστια σημασία. Είναι ένα σύνθετο ζήτημα” όπως τόνισε και αυτή είναι η κατεύθυνση που σκοπεύει να κινηθεί. Όπως είπε ” είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, να θέλουμε από τη μία να είμαστε ανταγωνιστικοί και να θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα βιωτικό επίπεδο στους κατοίκους και από την άλλη να τα κάνουμε όλα ανάποδα σε φορολογικό επίπεδο”.

Ο κ. Κύρτσος αναφέρθηκε στα κονδύλια της Ευρωπαικής Ένωσης για τα άτομα με αναπηρία. Είπε πως η Νέα Δημοκρατία αναγνωρίζει ότι στο θέμα αυτό βρισκόμαστε πολύ πιο χαμηλά  από τα Ευρωπαικά επίπεδα όσον αφορά την προστασία και την ενθάρρυνση των ατόμων με αναπηρία. Μίλησε για τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο και την συμμετοχή του στις Βρυξέλλες ο οποίος όπως είπε θέλει να ανοίξει δρόμους για ανθρώπους με αναπηρία ώστε να έχουν ένα καλύτερο μέλλον. Για όλη αυτήν την προσπάθεια που κάνει επιβραβεύεται τόσο από τον πρόεδρο της ΝΔ όσο και από τους ψηφοφόρους.

 

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *