Δημήτρης Γάκης: «Οι ανάγκες της κοινωνίας στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του δικού μας σχεδίου»

Ελλάδα Δωδεκάνησα

Δημήτρης Γάκης: «Οι ανάγκες της κοινωνίας στις νησιωτικές και ορεινές περιοχές βρίσκονται στο επίκεντρο του δικού μας σχεδίου»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αναφερόμενος στο πακέτο μόνιμων θετικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, δήλωσε:

«Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι αποτέλεσμα της συνέπειας με την οποία πορευόμαστε στην οικονομία, σ’ όλη τη διάρκεια των τεσσάρων ετών που έχουμε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η κοινωνία μας εμπιστεύθηκε και αποδείξαμε ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και να υλοποιούμε πολιτικές που ενισχύουν την ανάπτυξη και μειώνουν τις περιφερειακές ανισότητες. Ειδικότερα, για τα μικρά και απομακρυσμένα νησιά, η δημοσιονομική πολιτική γίνεται σύμμαχος της «Νησιωτικότητας» και της «Ορεινότητας»: Οι φορολογικές μειώσεις για τους κατοίκους των μικρών νησιών που έχουν πληθυσμό μέχρι 3.100 κάτ., η μείωση του ΕΝΦΙΑ σε νησιά με πληθυσμό έως 1.000 κατοίκους, αλλά και η μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση, η περαιτέρω μείωση του κόστους θέρμανσης για ορεινές ζώνες της χώρας, καθώς και η μείωση του φόρου συνεταιρισμών, μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα για το 2019 και 2020, θα μας προχωρήσουν ένα βήμα μπροστά προς το στόχο μας για κοινωνική συνοχή, ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη στην Περιφέρεια. Βοηθώντας με έργα τις νησιωτικές κοινωνίες, δίνοντας κίνητρα στους νέους για να μείνουν στον τόπο τους. Η κυβέρνηση της Αριστεράς, ήρθε για να διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή του Ελληνικού Λαού μετά από μια κρίση που ταρακούνησε συθέμελα την κοινωνία, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που δημιούργησε. Σε αυτές τις προσδοκίες του, για μια ακόμη φορά, ανταποκρινόμαστε σήμερα. Με μια σημαντική πολιτική πρωτοβουλία. Με ορίζοντα δράσης το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που εμείς διαμορφώσαμε, στο πλαίσιο μιας αναπτυξιακής στρατηγικής που βασίζεται στην αξιοπιστία. Με στόχο τη στήριξη των πιο ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων, με μέτρο τον άνθρωπο».

0Shares

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *